Dolar

32,5037

Euro

34,8831

Altın

2.438,67

Bist

9.915,62

KKTC'ye Rusya piyangosu! Dikkat çeken Türkiye detayı

KKTC turizmde Rusya pazarına açıldı. Konuyu değerlendiren Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Asbaşkanı Oğuz Akançay, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nin (KKTC) Rusya'daki turizm pazarında ivme kazanacağını ve Türkiye ile işbirliği sayesinde güzel sonuçlar alacaklarını söyledi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-30 11:29:03

KKTC'ye Rusya piyangosu! Dikkat çeken Türkiye detayı

Moskova Uluslararası Turizm Fuarı kapsamında AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Akançay, turizmcilerin yoğun ilgisini çektiğini ifade etti. Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa ülkelerinin Rus pazarını kaybetmelerine neden olduğunu belirten Akançay, Güney Kıbrıs'ın da bu durumdan etkilendiğini dile getirdi. Rusya'nın dost bir ülke olduğunu vurgulayan Akançay, Rusya'nın savaş ortamında bile fuara katılmalarının önemine dikkat çekti. Moskova'daki görüşmelerin verimli geçtiğini belirten Akançay, 2024 yaz sezonunun yanı sıra 2025 ve 2026 için de planlama yaptıklarını ifade etti.

Akançay, fuar kapsamında kurdukları stanttan memnun olduklarını ve KKTC'nin Rusya turizm pazarında önemli bir tatil noktası olacağını söyledi. Rus vatandaşlarının Ercan Havalimanı'nı kullanmalarını teşvik ettiklerini belirten Akançay, Türkiye ile işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Ercan Havalimanı'na yeni bir terminal inşa edilmesinin turizmde ivme kazandıracağını dile getiren Akançay, Türkiye ve KKTC olarak güçlü bir işbirliği yaparak olumlu sonuçlar elde edeceklerini söyledi.

KKTC'nin her yıl yaklaşık 2 milyon turisti ağırladığını belirten Akançay, özellikle Ukrayna savaşının ardından Rus turistlerin ilgisinin arttığını kaydetti. KKTC yetkililerinin Rusya'da turizm tanıtımı için çaba sarf ettiğini ifade eden Akançay, KKTC'de yaklaşık 50 bin Rus vatandaşının yaşadığını aktardı.

Haber Ara