Dolar

32,2067

Euro

35,0266

Altın

2.532,21

Bist

10.710,84

Kırmızı ete ramazan tarifesi! Ankara ve İstanbul'da fiyatlar sabitlendi

Ankara ve İstanbul'da Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yapılan işbirliği kapsamında ramazan boyunca kırmızı et fiyatları sabitlendi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-03-06 09:03:10

Kırmızı ete ramazan tarifesi! Ankara ve İstanbul'da fiyatlar sabitlendi

Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, ramazan öncesi kırmızı et fiyatlarında spekülatif artış olduğunu belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığının müdahalede bulunduğunu ifade etti. Kesimal, "ESK marifetiyle özellikle ramazan ayında tüketicinin daha ucuz et alabilmesi konusunda Ankara PERDER ile bir anlaşma zemini oluştu. Bu anlaşmaya göre et fiyatlarında çok ciddi bir gerileme yaşandı. Kıymanın ve kuşbaşının kilogram fiyatı 450 liraya kadar çıkmışken, şimdi 324 liradan satılacak. Ramazan boyunca kırmızı et, bu fiyattan tüketicilere sunulacak." dedi.

Kesimal, ramazan ayında gıda talebinin yüksek olduğunu belirterek, bu nedenle fiyat sabitleme uygulamasının tüketicilere faydalı olacağını dile getirdi. Ankara'da PERDER üyesi 1000'e yakın mağazada yoğun et satışı yapıldığını vurgulayan Kesimal, ESK'nin bu noktaları tercih etmesinin vatandaşın uygun fiyatla ete ulaşması açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.

Kırmızı ette merdiven altı ürünler konusunda uyarıda bulunan Kesimal, "Ürünlerin son kullanma tarihine dikkat edilmeli. Özellikle kıymada, mümkün olduğunca bilindik marka ve marketleri tercih edilmeli. Her türlü etten kıyma yapabiliyorlar, dikkat edilmesi gerekiyor." diye ekledi.

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere de, Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yapılan protokol kapsamında İstanbul PERDER olarak, ramazan boyunca dana kıyma ve kuşbaşı fiyatlarını sabitleme kararı aldıklarını açıkladı. Güzeldere, "ESK ile yaptığımız protokol çerçevesinde, İstanbul PERDER olarak, ramazan ayı boyunca dana kıymanın kilogram fiyatını 314 liradan, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 344 liradan satışa sunmaya devam edeceğiz. Yerel perakende olarak üye zincir marketlerimiz ile ramazan ayının bereketini sofralara taşımaya kararlıyız ve ramazan fırsatçılarına göz açtırmayacağız." dedi.

Güzeldere, İstanbul'da faaliyet gösteren üye marketleri sıralayarak, sabit fiyat kampanyasının ramazan ayı boyunca devam edeceğini belirtti.

Haber Ara