Dolar

44,0747

Euro

51,0885

Altın

7.214,19

Bist

12.958,50

Kayhan hayvancılık resmen iflas etti

Konya'nın ünlü tarım devi Kayhan Hayvancılık iflas etti! Mahkeme, şirketin konkordato talebini reddederek kararı resmen ilan etti. Tarım sektörü bir darbeyi daha kaldıramadı!

1 Yıl Önce Güncellendi

2024-12-06 15:42:36

Kayhan hayvancılık resmen iflas etti

Kayhan Hayvancılık, Konya'nın Karapınar ilçesindeki faaliyetlerini sonlandırdı. Mahkeme, şirketin konkordato talebini reddederek iflasını resmen ilan etti. Tarım sektöründeki ekonomik daralma, dev bir firmanın daha sonunu getirdi.

KONKORDATO TALEBİ REDDEDİLDİ
Konya'da tarım ve hayvancılık sektöründe yıllardır faaliyet gösteren Kayhan Hayvancılık, mali darboğaz nedeniyle konkordato başvurusunda bulunmuştu. Ancak mahkeme, 27 Kasım 2024 tarihli duruşmada bu talebi reddederek firmanın iflasına karar verdi.

İFLAS KARARI RESMEN DUYURULDU
Mahkemenin açıkladığı kararda şu ifadeler yer aldı:
"Davacı Kayhan Hayvancılık Tarım Nakliyat İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. vekili tarafından hasımsız olarak açılan Mahkememizde görülmekte olan Konkordato davası sonucunda; Mahkememizin 27/11/2024 tarihli duruşmasında, konkordato davasının reddine karar verilmiştir. Karar gereğince, davacı şirketin iflası ilan edilmiştir."

ŞİRKETİN İFLASINA DAİR DETAYLAR
Mahkeme kararı, şu maddeleri kapsadı:

  • Konkordato davasının reddedilmesi.
  • Geçici mühlet kararlarının kaldırılması.
  • Kayhan Hayvancılık'ın 27 Kasım 2024 saat 14:45 itibarıyla iflası.
  • Geçici konkordato komiseri Ahmet Bulca'nın görevine son verilmesi.

TARIM SEKTÖRÜ ZOR GÜNLER YAŞIYOR
Son yıllarda Konya'daki birçok firma, küresel ekonomik kriz ve artan maliyetler nedeniyle konkordato sürecine girmişti. Ancak Kayhan Hayvancılık, bu zorlu süreci atlatamayarak sektördeki büyük kayıplar listesine eklendi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

'Dünyada 1 milyar çocuk yetim, öksüz ya da sosyal yetim'

Haber Ara