Dolar

32,3039

Euro

34,8482

Altın

2.411,19

Bist

10.267,09

KARDEMİR istihdamdaki 'engelleri' kaldırdı

Türk sanayisinin aktörlerinden KARDEMİR, içerisinde bulunduğumuz salgın sürecine rağmen personel alımında bulunarak istihdama katkı sunmaya devam ediyor. Kurum, 'Engelli Bireylerin İstihdamı'na yönelik yeni alım gerçekleştirdi

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-17 18:02:37

KARDEMİR istihdamdaki 'engelleri' kaldırdı

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Türk sanayisine ekonomik yönden katkı sağlamaya devam ederken ülkemizin en önemli sorunlarından olan istahdama da destek sunmayı ihmal etmiyor. 

Kurum bu kapsamda "Engelli Bireylerin İstihdamı"na da start vermiş durumda.
Kurum tarafından yapılan açıklamada kura kapsamında Engelli Bireylerin istihdamının sürdüğü ve bu doğrultuda personel alımıyla ilgili kuraların tamamlandığını duyurdu.

Adil ve eşit şartlarda hayata katılım

KARDEMİR'den yapılan resmi bildiride, engelli bireylerin daha adil ve eşit şartlarda çalışması ve ürettikleri değerlerle sosyal hayatta yerlerini almalarının esas olduğuna dikkat çekilirken bu sürecin Türk ekonomisine katkı sunar şekilde sürdürüleceğinin de altı çizildi.
Açıklamada tüm dünyayı etkisine alan salgın sürecinin ülkemizde de etkilerinin görüldüğüne ve buna rağmen personel alımına devam edilerek önemli bir hizmet sunulduğuna dikat çekildi.

Noter huzurunda kura ile çalışanlar belirlendi

KARDEMİR'in açıklamasında şunlara vurgu yapıldı:

"İŞKUR Karabük İl Müdürlüğü ve şirketimizin ortak çalışmalarıyla sürdürülen istihdam çalışmalarında kura yöntemi ile yeni çalışanlarımız belirlendi. İnsan Kaynakları Müdürlüğümüz yönetiminde ve Karabük 1. Noteri huzurunda gerçekleşen kurada, engelli bireylerin isimleri ve üniteleri belirlendi. Şirket yöneticilerimizin kura çekmesinin yanı sıra kurada isimleri çıkan yeni çalışanlarımız da çalışma arkadaşlarını belirlemek için kura çekimine katıldılar."

Kura ile kuruma 13 kişinin istihdamı sağlandı.

"Çeliğin Özü İnsan"

KARDEMİR'in resmi sitesinde Engelli Bireylerin İstihdamını yönelik değerlendirmede ise şu "Çeliğin Özün insan" denilerek şu ifadelere yer veriliyor:
"Sürdürülebilir üretim, sürdürülebilir insan kaynağı prensibi ile Türk sanayisinin lokomotifi şirketimiz, ülkemize ve kentimize değer üretmeye devam ediyor.Ekonomik faaliyetlerimizin sadece yeni yatırımlarla gelişmeyeceğinin, insana dair yatırımın en verimli konu olduğunun bilincindeyiz."

Haber Ara