Dolar

32,4871

Euro

34,6698

Altın

2.501,18

Bist

9.693,46

KARDEMİR'den çalışanlarına afet semineri ve kurtarma tatbikatı

KARDEMİR, çalışanların olası afetlere hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla seminer ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-10 17:47:07

KARDEMİR'den çalışanlarına afet semineri ve kurtarma tatbikatı

Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarında (KARDEMİR), çalışanların olası afetlere hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla seminer ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

KARDEMİR'den yapılan açıklamada, afetler konusunda bilinçlendirme ve fabrikanın tüm çalışanları arasında afetle mücadele kültürünün oluşması adına Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğiyle seminer düzenlendiği belirtildi.

Etkinliğin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun şekilde yapıldığı vurgulanan açıklamada, 'Başta deprem olmak üzere ülkemizde sık görülen afetler hakkında çalışanlarımıza bilgi verildi. Ek olarak şirket bünyemizde meydana gelebilecek endüstriyel afetlere yönelik arama, kurtarma, tahliye ve yangınla mücadele konuları işlendi. Pandemi sebebiyle sınırlı katılımcıyla gerçekleştirilen etkinlik, tüm çalışanlarımızın yararlanması amacıyla uzaktan eğitim portalımıza aktarıldı.' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, KARDEMİR İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü (İSG) ve Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü iş birliğinde kurtarma tatbikatının da gerçekleştirildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

'Fabrika sahamızda, hava ayrıştırma tesisi kulelerinde gerçekleşen tatbikatta, İSG çalışanlarımızla Karabük Belediyesi itfaiye çalışanları ortaklaşa bir tatbikata imza attılar. Türkiye'de meydana gelen ve kalıcı izler bırakan depremlere karşı yapı sektörüne yüksek dayanımlı yapı-imalat ürünleri tedarik eden şirketimiz, bir yandan da toplumsal bilinçlenmeye ışık tutmaya devam ediyor.'

Haber Ara