Dolar

32,3629

Euro

34,6442

Altın

2.389,73

Bist

10.196,75

“Kanal İstanbul, Boğaziçi’ni koruma, kurtarma projesidir”

2020 yılı bütçe konuşmasında bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi sunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi’yle ilgili ÇED sürecine de değinerek, 'Kanal İstanbul, Boğaziçi’ni koruma, kurtarma projesidir. Boğaz’ın özgürlük projesidir.' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-16 22:07:13

“Kanal İstanbul, Boğaziçi’ni koruma, kurtarma projesidir”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KurumTBMM Genel Kurulunda bakanlığın 2020 yılı bütçe konuşmasında bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi sundu. Konuşmasında Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili ÇED sürecine de değinen Kurum, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, Kanal İstanbul'u, kıyı yapıları, yat limanları, konteyner limanları, lojistik merkezleriyle ülkemizin geleceği için son derece önemli bir proje olarak görüyoruz” dedi.

Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruma, kurtarma projesidir. Boğaz'ın özgürlük projesidir” diyen Kurum, İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğinin su dengesini olumsuz etkilediğini söyledi. Boğaziçi Kanunu ile ilgili düzenleme yetkisinin de Meclis'te olduğuna işaret eden Kurum, “Boğaziçi kesinlikle imara açılmıyor. Boğaziçi'nin tarihi ve doğal dokusu ve siluetini koruyoruz. Boğaz'da kaçak yapılaşmayla hep birlikte mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

Haber Ara