Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kamunun sigorta gücü birleşti

TVF’nin temel kuruluş sebeplerinden birinin kamudaki şirketlerin daha da verimli hale getirilmesi olduğunu vurgulayan Sönmez, sigorta reformunun da Türkiye’nin stratejik ajandasına dönük adımlardan biri olduğunu söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-17 21:32:41

Kamunun sigorta gücü birleşti

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetimi AŞ Genel Müdürü Zafer Sönmez, kamu bankalarının kontrolünde bulunan sigorta şirketlerinin birleştirilmesi süreci tamamlandığında, sigortacılık sektörünün daha derin ve geniş bir yapıya dönüşeceğini ve pazar payının büyüyeceğini kaydetti.

Ürün gamı artacak

TVF'nin temel kuruluş sebeplerinden birinin kamudaki şirketlerin daha da verimli hale getirilmesi olduğunu vurgulayan Sönmez, sigorta reformunun da Türkiye'nin stratejik ajandasına dönük adımlardan biri olduğunu söyledi ve şu mesajı verdi:                

-Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank'ın kontrolünde bulunan sigorta şirketlerinin birleşmesiyle kurulacak yeni şirket, bu bankaların 3 bin 700 şubesi aracılığıyla müşterilere ulaşacak, bu yapıyla birlikte dağıtım kanalları ve rekabet de artacak.

-Yürüttüğümüz birleştirme projesi tamamlandığında, sigortacılık sektörü daha derin ve geniş bir yapıya dönüşürken, fiyat hareketliliği de daha stabil olacak. Sektörün pazar payı büyüyecek, ürün gamı artacak ve tüm sektöre dinamizm gelecek. TVF olarak stratejimiz, sigortacılık sektörünü büyütme ve derinleştirme üzerine kurulu.

Haber Ara