Dolar

32,2298

Euro

34,7943

Altın

2.416,73

Bist

10.268,58

Kademeli emeklilik düzenlemesi yapılacak mı?

Bakan Işıkhan, ilgiyle takip edilen staj sigortası ve kademeli emeklilik hakkında gündeme gelen sorulara yanıt verdi. Peki ama Kademeli emeklilik düzenlemesi yapılacak mı? Kademeli emeklilik ne demek ve emekli olan kişi en az ne kadar ücret alacak? İşte merak edilen kademeli emeklilik sorularının yanıtları...

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-27 13:47:34

Kademeli emeklilik düzenlemesi yapılacak mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) 2000 -2008 yılları arasında girişi olup Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini kaçıran SSK ve Bağ-Kur'lu çalışanların gündeminde kademeli emeklilik var.

Kademeli emeklilik düzenlemesi yapılacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, staj sigortası ve kademeli emeklilik hakkında AK Parti MYK toplantısının ardından basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Bakan Işıkhan konuyla ilgili "Staj sigortası ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok." açıklamasını yaptı.

Kademeli emeklilik ne demek oluyor?

Kademeli emeklilik, belli şartları sağlayan kişilerin peyderpey emekli olmasını sağlayan bir sistemdir. Söz konusu sistem, emeklilik yaşı ve prim gün sayısı yerine, her iki şartın da kademeli olarak doldurulmasını esas alır ve işleme tabi tutar.

En düşük emekli maaşı ne kadar?

Emekli maaşlarına da diğer maaşlara yapıldığı gibi her yıl zam uygulanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile en düşük emekli maaşı 7500 liradan 10 bin liraya çıkarıldı. En düşük emekli maaş artış oranı yüzde 33'ten yüzde 49.28'e çıkmış oldu.

Haber Ara