Dolar

32,2676

Euro

35,0909

Altın

2.475,79

Bist

10.369,87

“İşçiler enflasyonun altında ezilmemeli”

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda Hak-İş’in de yer alması gerektiğini belirterek, “İşçiye enflasyon oranına göre zam yapılmalıdır. Mağdur edilmemelidir” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-16 22:05:01

“İşçiler enflasyonun altında ezilmemeli”

Bir yılı daha geride bırakan 7 milyon asgari ücretli vatandaş ve ailelerinin gözü kulağı, asgari ücrete yapılacak olan zam oranını dört gözle beklerken, asgari ücret görüşmelerinin üçüncü oturum da 17 Aralık günü TİSK'in ev sahipliğinde yapılacak. İşçilerin eli güçlenir

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışma şeklini doğru bulmadığını ifade eden Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda konfederasyonların üye sayıları ile orantılı olarak temsilciler olması gerekiyor. Eğer komisyon bu şekilde çalışırsa işçilerin eli daha da güçlenir. İşçi kardeşlerimiz menfaatleri daha sağlam gözetilir. Ayrıca ülkede son zamanlarda ciddi oranda enflasyon rakamlarından etkilenen işçi kardeşlerimiz var. Dolayısıyla özellikle işçinin reel enflasyona göre mağdur edilmemesi gerekiyor. Yapılacak düzgün bir zamla işçi kardeşlerimizin durumlarının iyileşmesini, daha insani bir hayat yaşamasını mümkün kılmak istiyoruz”dedi.

1576485174-b176d7 “Emek mücadeleleri çalışanların lehine olacak”

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay da, “40 yıl sonra üç konfederasyonun asgari ücrete müdahil olarak ortaklaşa bir ücret belirlemesi çok önemlidir. İnşallah bundan sonra gerçekleştirdiğimiz emek mücadelesinde çalışanların lehine olacak her işte birlikte, omuz omuza olmayı temenni ediyoruz. Asgari ücret 4 kişilik bir ailenin geçimini sağlayacağı bir rakamla olmalıdır. 2 kişilik ya da tek başına yaşayan bir kişinin hayatını geçindirecek kadar bir asgari ücret verilmesi doğru değildir. Ücretin belirlenmesi noktasında elbette diğer konfederasyonlar çalışmalarını yaptı. Bizim de çalışmalarımız var. Bu süreçte biz de elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

1576485151-c46c16

Haber Ara