Dolar

32,5702

Euro

34,9795

Altın

2.423,87

Bist

9.722,09

İş Adamı Cemil Saruhan Sarman: Gümrük vergilerine yeniden yapılandırma

İş adamı Cemil Saruhan Sarman “Milyonlarca kişi tarafından beklenen borç yapılandırma yasası çıktı. Gümrük vergileri de bu yasaya dâhil edildi. Vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi geçmemiş gümrük vergileri yapılandırılabilecek” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-20 10:42:54

İş Adamı Cemil Saruhan Sarman: Gümrük vergilerine yeniden yapılandırma

İş adamı Cemil Saruhan Sarman “Korona virüs nedeniyle ticaret ile uğraşan kişiler de zor durumda kaldı. Gümrük vergisi borcu olanlara borçlarına yeniden yapılandırma fırsatı geldi. Ödeme süresi geçmiş ya da ödeme vadesi henüz gelmemiş olan gümrük vergilerinin, ödenmemiş kısmının tamamını ve buna bağlı faiz, gecikme faizi gibi alacakları yerine bu Kanunun yayımı tarihine kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları baz alınarak, hesaplanacak tutarın, Kanunda belirtilen süre içerisinde veya tek seferde ödenmesi halinde asla bağlı kalarak idari para cezalarının tamamının tahsilinden vazgeçilecektir. Gümrüklere yapılacak ödemeler Ocak 2021'de başlayacak” açıklamalarında bulundu.

Saruhan Sarman “Yürürlüğe giren yeni yasa ile birlikte vergi borcu nedeniyle zor durumda kalan şirketler rahat bir nefes almış olacak” dedi.

Sarman Saruhan Kimdir?

İçlerinde THY, TANAP, Akdeniz Sondaj Projeleri, birçok HES ve RES gibi ulusal  projenin gümrük müşavirliği görevinde de bulunan  Cemil Saruhan Sarman,  İstanbul doğumludur. Evli ve 4 çocuk babası olan Sarman 1990 yılında mesleğe başlamış, kısa zamanda A sınıfı gümrük karnesine 1.'lik derecesiyle sahip olmuştur. Mesleğinde birçok ilke imza atıp birçok Global Firmaya Compliance kurallarına göre başarıyla hizmet sağlamaktadır. Meslekte KPI uygulamasını ilk kullanan, tamamen şeffaf ve denetlenebilir gümrükleme uygulamalarını ilk takip applicationlarını devreye sokarak Gümrük Müşavirliği mesleğine katkıları olmuştur. Saruhan Sarman, 30 yıl boyunca pek çok başarılı projede yönetici olarak gümrük müşavirliği yaparken tutkulu bir taraftarı ve üyesi olduğu Galatasaray Kulübü'nde de görevler almıştır.

Diğer yandan kişisel olarak Motosiklet ve Bisiklet tutkunu olan Cemil Saruhan Sarman hobi olarak da başarılı bir gamer olarak uluslararası konsol oyunlarında boy göstermektedir. Her zaman teknolojik gelişmeleri yakından takip etmektedir ve müzik konusunda da amatörce besteler yapmaktadır. Club müzik tarzında oluşturduğu albümüne Preantas adını vermiştir. Bu albüme ulaşmak isteyenler Sporfity ve ya YouTube gibi platformlardan erişim sağlayabilirler.

Haber Ara