Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İngiliz ekonomist Türkiye'nin kredi notunun artırılmasını değerlendirdi: Hak edildi

Merkezi Londra'da bulunan Bluebay Varlık Yönetimi Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesinin seçimlerden bu yana görülen politika düzenlemesi açısından 'hak edildiğini' kaydetti.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-09 09:07:44

İngiliz ekonomist Türkiye'nin kredi notunun artırılmasını değerlendirdi: Hak edildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesiyle ilgili olarak Ash, not artışının seçim sonrası benimsenen politika düzenlemeleri açısından "hak edildiğini" belirtti. Enflasyon verileri, lira ve rezervlerdeki baskı nedeniyle son birkaç haftadır Türkiye çevresindeki piyasalarda gerginlik yaşandığına dikkat çeken Ash, not artışının zamanlamasının "ilginç" olduğunu vurguladı.

Bugün yapılan açıklamada, Fitch Ratings'ın Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya çıkardığı ve not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdiği bildirildi. Bu yükseltmenin, Haziran 2023'ten bu yana uygulanan politikaların direncinin ve etkinliğinin arttığına olan güveni yansıttığı, pozitif görünümün ise tutarlı makro politika duruşuna ve Türkiye'deki enflasyonda belirgin bir düşüşe işaret ettiği ifade edildi.

Haber Ara