Dolar

32,2741

Euro

34,7659

Altın

2.406,04

Bist

10.280,79

İki ilimiz daha birbirine bağlanacak! Yeni YHT hattı devreye giriyor

Ekonomi altyapı ve teknoloji gibi birçok alanda başarılı projelerde imza atan Türkiye, yeni bir YHT hattını daha devreye alıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen sene Ankara-Sivas hızlı tren hattını açtıklarını belirterek, 'Şimdi Kırıkkale'den Çorum'a olan kesimin ihalesini de yapıyoruz. Ne demektir bu? Bu tren Kırıkkale'den yola çıktı, Trabzon'a da gelecek Allah'ın izniyle.' dedi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-31 08:22:30

İki ilimiz daha birbirine bağlanacak! Yeni YHT hattı devreye giriyor

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüş sonrasında Uraloğlu, Ortahisar ilçesinde yaptığı konuşmada, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın belediyecilik anlayışıyla ülkenin dört bir yanına hizmet ettiklerini vurguladı.

Çanakkale, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri ile Marmaray, Avrasya Tüneli, Beğendik-Botan Viyadüğü ve Konya'da Eğiste Viyadüğü gibi büyük projeleri hayata geçirdiklerini aktaran Uraloğlu, ülkenin her köşesinde ihtiyaç duyulan her şeyi yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Uraloğlu, Trabzon'da 2005 yılında başlayan Tanjant Yolu ve devamında açılan Kanuni Bulvarı gibi önemli projeleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Karadeniz Sahil Yolu'nun tamamlandığını ve geçen yıl Zigana Tüneli'nin trafiğe açıldığını vurgulayan Uraloğlu, tüm ilçelerde de çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Trabzon'a yakışacak çevre yolunun temelini 1 Nisan 2023'te attıklarını ve çalışmalara hızla devam ettiklerini dile getiren Uraloğlu, hafif raylı sistemin detay projelerine başlandığını ve bu konuda Cumhurbaşkanı tarafından verilen desteğin altını çizdi.

Uraloğlu, Adil bakanın Trabzon Havalimanı'nın yatırım planına alındığını ve ihalesinin yapılacağını belirterek, 2023 yılında 3,5 milyon insanın Trabzon'dan seyahat ettiğini ve havalimanının Türkiye'deki önemli bir havalimanı olduğunu ifade etti.

Tren konusunun tartışıldığını ancak Karadeniz sahilini kapsayacak şekilde bir proje başlattıklarını ve Ankara-Sivas hızlı tren hattının açıldığını söyledi. Uraloğlu, Kırıkkale'den başlayan trenin Trabzon'a kadar geleceğini belirtti.

Vatandaşlardan seçimlerde destek isteyen Uraloğlu, Trabzon'un yöneticilerini Ankara'ya güçlü bir şekilde göndermek istediklerini ve bu desteğin kendilerini motive ettiğini ifade etti. Uraloğlu, Pazartesi günü Cumhurbaşkanına Trabzon'un karnesini sunacaklarına inandığını belirtti.

Uraloğlu'nun yanı sıra, yürüyüşe TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Yılmaz Büyükaydın ve Vehbi Koç, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkan Yardımcısı Meryem Sürmen, Ortahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç ile Ortahisar Belediye Başkan adayı Ergin Aydın, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP İl Başkanı Ömer Ayar ve partililer de katıldı.

Bakan Uraloğlu, Araklı ilçesinde de vatandaşlarla bir araya geldi.

Araklı-Bayburt yolundaki çalışmaların devam ettiğini belirten Uraloğlu, 90 kilometrelik yoldan bahsederek, tünel dahil önemli bir kısmını tamamladıklarını ve geri kalan kısmının ihalesini yapacaklarını söyledi. Uraloğlu, Araklı'nın bu yatırımları hak ettiğini ve bu çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Haber Ara