Dolar

32,7881

Euro

35,0251

Altın

2.450,61

Bist

10.471,32

Hızlı büyüyen marka yolculuğunda etkili stratejiler

Moskova'da düzenlenen BRICS+ Fashion Summit, küresel moda endüstrisinin liderlerini bir araya getirerek, moda devlerinin sektöre etkilerini ve büyüme stratejilerini tartıştı. 'Yörünge Yarışı: Yüksek Profilli Keşifler ve Çevrimdışı Alışveriş' başlıklı panele katılan konuşmacılar, moda markalarının hızlı büyüme ve rekabetçi bir konum elde etme stratejilerini ele aldılar.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-02-29 11:48:10

Hızlı büyüyen marka yolculuğunda etkili stratejiler

BRICS+ Fashion Summit dünya genelinden moda endüstrisinin öncüleri ve uzmanlarını bir araya getirerek Moskova'nın gelişmekte olan bir iş ve kültür merkezi olduğunu bir kez daha vurguladı. BRICS+ Fashion Summit kapsamında düzenlenen Businnes oturumunda konuşmacılar "Yörünge Yarışı: Yüksek Profilli Keşifler ve Çevrimdışı Alışveriş" başlıklı panelde, moda markalarının nasıl daha hızlı büyüyüp yeni bir seviyeye gelebileceği hakkında stratejiler paylaşıldı.

Konuşmacılar moda girişimcilerinin daha hızlı büyümesine ve gelişmesine pazarda daha rekabetçi olmasına ve yatırımcıların odak noktasına yerleşmesine yardımcı olabilecek çeşitli araçları tartıştılar. Panelde öne çıkan bir diğer konu ise moda endüstrisinin farklı katılımcıları arasındaki iş birliği için en uygun fırsatlar oldu.

WhatsApp Image 2024-02-29 at 11.06.59 (1)

Hızlı büyüyen marka yolunda inovasyon, etkili pazarlama stratejileri, güçlü marka kimliği oluşturma, online varlığın güçlendirilmesi ve teknolojiden yararlanma, moda endüstrisinde başarıya giden yolda önemli rol oynamaktadır.

“Eğer biri büyüme iksirini denemek isterse, bu doğru satış yapma yeteneği olabilir”

Hedef kitle ve içerik tercihlerine vurgu yapan BLCV markasının Kurucusu ve Baş Tasarımcısı Ilya Bulichev “'Görünüşe göre hepimiz şu anda markanın büyümesine yardımcı olacak bir tür sihirli hap arıyoruz. Fakat böyle bir hap olsa bile markayı öldürecek ve yükselişini engelleyecektir. Eğer biri büyüme iksirini denemek isterse, bu doğru satış yapma yeteneği olabilir. Peki nasıl doğru satış yapılır? Bu sorunun cevabı, hedef kitlenizin kim olduğunu anlamaktan, ne tür içerikler satın almak istediklerinin farkına varmaya kadar çok çeşitli ve farklı şeyleri kapsıyor.” dedi.

“Sanat, zaman duygumuzla ilgilidir ve teknoloji asla onun yerini alamayacak.”

Moda endüstrisindeki ileri teknolojileri ele alan Lamoda CMO'su Alexey Kulakov “Modadaki büyük teknoloji trendinin sektörü hızlandırmanın yolu olduğunu düşünüyorum. Yani birkaç yıl içinde trendleri takip etme, bir koleksiyona kavramsal bir bakış açısı bulma, onu üretime alma ve piyasaya sürme süreci çok hızlı bir şekilde gerçekleşeceği bir noktaya geleceğiz. Ancak bu hız ve teknoloji hiçbir zaman fikrin yerini alamayacak. Sanat, zaman duygumuzla ilgilidir ve teknoloji asla onun yerini alamayacak.” dedi.

Haber Ara