Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Halkbank’ın Genel Müdürü Arslan: Ekonomide direnç arttı güven tesis edildi

Halkbank’ın Genel Müdürü Osman Arslan, “Ülkemiz, mali altyapısını güçlendiren düzenlemeler ve yapısal tedbirlerle, ekonomisini dışsal etkilere karşı daha dirençli hale getirmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-17 11:48:15

Halkbank’ın Genel Müdürü Arslan: Ekonomide direnç arttı güven tesis edildi

Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulamak isteyen küresel sermayenin hedefi haline gelen Halkbank'ın Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye ekonomisinin 2019 yılı performansının, ekonomi yönetimlerinin piyasa düzenleyici ve denetleyici rolünün önemine dair çarpıcı bir örnek olduğunu söyledi.

Dünyanın önde gelen merkez bankalarının, geçen yıl boyunca parasal genişleme hızlarına yön verecek politikalar geliştirdiklerini belirten Arslan, bu dönemi en verimli şekilde değerlendiren ülkelerden birinin Türkiye olduğunun altını çizdi. Arslan, “Ülkemiz, mali altyapısını güçlendiren düzenlemeler ve yapısal tedbirlerle, ekonomisini dışsal etkilere karşı daha dirençli hale getirmiştir” değerlendirmesinde bulundu. Halkbank Genel Müdürü Arslan, kurda oynaklığın azaldığı ve kurun spekülatif ataklara daha dirençli hale geldiği bu dönemde Türk Lirasında dengelenme ve istikrar sağlandığına dikkati çekti. Enflasyonda kalıcı bir iyileşme sağlanmasıyla birlikte, Merkez Bankasının politika faizinin yüzde 12 seviyesine gerilediğini hatırlatan Arslan, “Kasım ayındaki bir miktar düşüşe rağmen 12 aylık cari işlemler fazlasının 2,7 milyar dolara kadar yükselmesi, ekonomideki tüm göstergelerin dengeli ve uyumlu bir şekilde işlediğini göstermektedir. Piyasalara 2020 yılı için güven veren bu veriler ekseninde, Yeni Ekonomi Programı'nda (YEP) belirtilen değişim zamanı başlamıştır” dedi.

Haber Ara