Dolar

32,7453

Euro

35,0103

Altın

2.445,95

Bist

10.471,32

Günay Güc: Turizmde sezonu uzatan modlara geçiş yapılmalı

Dünyanın dört bir yanında ofisleri bulunan Vippon Holidays’in kurucusu ve yöneticisi Günay Güc, Türk turizminin geleceğini değerlendirdi. Sektöre katkıları nedeniyle Uluslararası Zirve Ödülleri’nde ‘Yılın En Başarılı Turizm Firması’ ödülüne layık görülen Güc, “Turizmde asıl hedef yüksek gelir olmalı. Ve sezonu uzatan modlara geçiş yapılmalı” diye konuştu.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-06-09 17:37:57

Günay Güc: Turizmde sezonu uzatan modlara geçiş yapılmalı

Türkiye turizmde 2023 yılına 60 milyon ziyaretçi ve 56 milyar dolar gelir hedefiyle başladı. 2033 yılı için bu hedef 120 milyar dolar gelir ve 104 milyon ziyaretçi olarak belirlendi. Hedeflerin tutturulmasına kesin gözüyle bakılırken işçilik ve enerji gibi kalemlerde enflasyon nedeniyle yaşanan maliyet artışlarının karlılığı aşağıya çektiği görüldü. Sektör giderlerinin 2022 yılında yüzde 100 civarında artığına dikkat çeken Vippon Holidays'in kurucusu ve yöneticisi girişimci Günay Güc, “2022'de ABD, İtalya, Yunanistan gibi ülkeleri turist sayısında geride bıraktık. Doluluk noktasında sıkıntı yaşamadık ancak bu gelirlere tam olarak yansımadı” değerlendirmesinde bulundu.

WhatsApp Image 2023-06-09 at 17.25.15 (1)

TURİZMDE YAPISAL BİR DÖNÜŞÜM GEREKLİ

Acentelerin yoğun tanıtım ve pazarlama çalışmaları neticesinde başarılı bir yıl geçirileceğine inancının tam olduğunu söyleyen Güc, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk turizminin performansı, seyahat acenteleri ve tur operatörlerinin göstereceği performansa bağlı. Bu büyük bir sorumluluk getiriyor. Avrupa ve Orta Doğu ülkeleri, Rusya, Dubai ve Londra'daki ofislerimizde ülke turizmine katkı sunmak için çalışıyoruz. Ancak tek başına acentelerin çabası bir yere kadar etkili oluyor. Asıl büyük etkinin turizmde kapsamlı bir yapısal dönüşümle gerçekleşeceğini düşünüyoruz.”

YATIRIMLAR HIZLI ŞEKİLDE GERİ DÖNÜYOR

Sağlık ve kongre turizmi gibi yüksek gelir getiren ve sezonu uzatan modlara geçiş sağlanmasının önemini vurgulayan Günay Güc, “Türkiye doğal güzellikleri, konumu, kültürel yapısı, sağlık alanında sunduğu imkanlar ve uzman hekimleriyle tam bir cazibe merkezi. Bu alanlarda yapılacak her yatırım çok hızlı şekilde geri dönüyor. Bacasız sanayi turizmi geliştirmek adına sektördeki tüm paydaşların insiyatif almaları gerektiği kanaatindeyiz. Akdeniz, Ege ve şehir bazında İstanbul'un dışında Anadolu'ya da odaklanılmalı. Anadolu'ya yapılacak yatırımlar teşvik edilmeli” diye konuştu.

Haber Ara