Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Genç Dönüşüm Programı’nda geleceğin e-ticaret uzmanları, GittiGidiyor iş birliği ile yetiştiriliyor

GittiGidiyor CPCO’su Murat Yüksel, 'GittiGidiyor olarak gençlerin kariyerlerine destek olmak için elimizi taşın altına koyuyor, TİSK ve Wtech’in Genç Dönüşüm Programı’na destek sunuyoruz' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-17 15:19:57

Genç Dönüşüm Programı’nda geleceğin e-ticaret uzmanları, GittiGidiyor iş birliği ile yetiştiriliyor

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) işbirliğinde yürütülen, Genç Dönüşüm Programı ile geleceğin bilişim uzmanları yetiştirilmeye devam ediliyor. Genç Dönüşüm programı kapsamında, GittiGidiyor da yeni mezun ve üniversite son sınıf öğrencisi gençlere bir e-ticaret eğitimi sunuyor.

GittiGidiyor'dan yapılan açıklamaya göre, TİSK tarafından düzenlenen ve Wtech işbirliği ile yürütülen programda, bilişim teknolojileri alanında geleceğin uzmanlarını yetiştirmek amaçlanıyor.

Genç Dönüşüm Programı altında yer alacak eğitimlerde, yüzde 70'i kadın öğrencilerden oluşan gençler, işveren tasarımlı programlarla yetiştirilerek istihdama hazırlanıyor. Teknoloji, Pazarlama ve Kategori Yönetimi departmanlarında çalışan GittiGidiyor ekibinin tecrübe ve bilgilerini gençlere aktaracağı eğitim programı kapsamında, geleceğin iş alanlarını kapsayan altı farklı başlık altında eğitimler yer alıyor.

Teknik bilgilerin yanı sıra gençlere, profesyonel kariyer hayatlarında yol gösterecek ekip yönetimi, sunum teknikleri ve iletişim gibi eğitimler de verilecek. 40 saate yakın eğitim sonucunda gençler, e-ticaret alanında veri bilimi ve yapay zeka, e-ticarette içerik pazarlaması, yazılım ve iş zekası, Go ile programlama ve müşteri deneyimi gibi alanlarda geleceğin dönüşen teknolojileri ile e-ticareti harmanlamayı öğrenecekler.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GittiGidiyor İnsan ve Kültür Direktörü (Chief People and Culture Officer-CPCO) Murat Yüksel, gençlere yeni fırsatlar yaratmak için sorumluluk üstlendiklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Teknolojik alandaki gelişmeler hızla devam ederken aynı oranda nitelikli çalışan ihtiyacı da artıyor. Bu noktada GittiGidiyor olarak gençlerin kariyerlerine destek olmak ve aynı zamanda da istihdama katkı sağlamak için elimizi taşın altına koyuyoruz. Türkiye'nin öncü teknoloji şirketlerinden biri olarak bu konuda çeşitli eğitim programlarını hayata geçiyoruz. Daha önce başlattığımız GittiGidiyor Teknoloji Akademisi'nde Yazılım Mühendisliği Eğitimi ve Yapay Zeka Eğitimi olmak üzere iki özel eğitim programı tasarlayarak gençlerin eğitimlerine destek olduk.

TİSK ve Wtech ile başlattığımız iş birliği kapsamında da Genç Dönüşüm Programındaki genç arkadaşlarımıza e-ticaret eğitimleri vererek, onları teknoloji alanında gelecekteki kariyerlerine hazırlamayı hedefliyoruz. GittiGidiyor çalışanlarından mesleki eğitim alma şansı yakalayacak olan gençlere alternatif bir yol açarak gelişimlerine destek olurken aynı zamanda kalifiye iş gücü yaratılmasına da katkı sunacağız.”

Mart ayında GittiGidiyor destekli e-Ticaret Uzmanlığı eğitimleriyle başlayan Genç Dönüşüm'den mezun olanlar, haziran ayında sertifika almaya hak kazanacak. Ayrıca TİSK ve Wtech ile birlikte bu eğitimden mezun olan gençlere iş bulma konusunda da destek olunacak.

Haber Ara