Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Geçim mi seçim mi? 'Cumhurbaşkanına yanlış bilgi veriliyor'

Özellikle gıda piyasasındaki aşırı fiyat artışları emeklileri pazara bile gidemez hale getirdi. Emekliler yıl başında yapılan zamlara rağmen mevcut durumdan hiç memnun değil.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-04 17:41:13

Geçim mi seçim mi? 'Cumhurbaşkanına yanlış bilgi veriliyor'

Aydınlık gazetesi yazarı Gaffar Yakınca, semt pazarlarındaki gözlemlerini paylaştı. Yakınca, emeklilerin yaşadığı geçim mücadelesini aktarırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanlış bilgilendirildiğine dikkat çekti.

Yakınca'nın bugünkü yazısı;

Perşembe günü Erenköy pazarına uğradım. Şehirde adeta bahar havası var. Ancak pazar gözüme biraz tenha göründü. Pazarcılara sordum, “pazar müşterisinde biraz azalma var” dediler. Özellikle yaşlı kesim, yani emekliler eskisi kadar sık pazara çıkmıyormuş.

Neden? Çünkü fiyatlara güçleri yetmiyor.

İyi de pazardan daha ucuz bir yer yok, nereden alıyorlar?

Pazarcı acı acı gülümsüyor: “Almıyorlar abi. Yani eskisi kadar almıyorlar. Zorunlu olmadıkça alışverişe çıkmıyorlar. Eskiden her hafta gelen müşteri, şimdi iki haftada bir geliyor. Eskiden üç dört çeşit alan şimdi bir çeşit alıp çekiliyor.”

Bir başkası lafa giriyor: “Bir de akşam saatlerinde gelen yaşlı çok. Pazar kapanışında biraz indirim oluyor, ona geliyorlar.”

Peki diğer insanlar, diye soruyorum.

“Herkes pahalılıktan şikayetçi ama, diğer müşterilerde azalma yok. Hatta artma bile oldu çünkü markete giden de daha ucuz diye pazara gelmeye başladı.”

Pazardaki kısa sohbetim okuyucularımdan gelen bilgileri doğruluyor.

"DEVLETTE İSRAF ÇOK MALESEF..."

Bir önceki akşam, canlı yayın sırasında sosyal medya üzerinden mesaj atan Gülşen Hanım, bakın ne yazmış… Noktasına virgülüne dokunmadan aktarıyorum:

“Selamünaleyküm Gaffar Bey. Ben Emekli maaşı ile geçinen evi olmayan biriyim. Emekli maaşı ile ev bulamadım bir yakınımın evinde yaşıyorum. Milletvekilleri yüksek maaş almasın, onlara her şey ucuz bedava, biz emekliler pazara gidemiyoruz. Her şey müthiş pahalı. İsraf devlette çok maalesef.”

Gülşen Hanım'ın sosyal medya profil resminin Mescid-i Aksa olduğunu ekleyeyim. Hangi düşüncede bir insan olduğuna siz karar verin.

EMEKLİLER PAZARA BİLE ÇIKAMIYOR

Emeklilerin pazara bile çıkamadığı bir ülkede refahtan, kalkınmadan söz etmek mümkün olabilir mi? Bu köşede defalarca emeklilerin durumunu yazdık. Bundan sonra da yazmaya devam edeceğiz. Çünkü sorun çözülmediği gibi büyümeye devam ediyor. Zaten muhalefet de bunu gördüğü için konuyu gündemden düşürmüyor.

CUMHURBAŞKANINA YANLIŞ BİLGİ VERİLİYOR

Belli ki ekonomi ile ilgili sorumlular, Cumhurbaşkanı'na yanlış bilgi veriyor. Emeklinin durumu ve fiyatlardaki korkunç başıboşluk doğru şekilde yansıtılmıyor. Dost acı söyler, emekliler, o kadar kötü durumdalar ki seçim günü gelip çattığında küskünlüklerinin bir bedeli olabilir.

Haber Ara