Dolar

32,4126

Euro

34,7374

Altın

2.419,89

Bist

10.045,74

Faizsiz kredi imkânı Türk Barter’da

Katıldığı seminerde konuşan Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı M. Sırrı Şimşek, 'Türk Barter’ın 25 yıldan bu yana ekonomiye kazandırdığı alternatif finansta dediğimiz Barter Sistemi hem faizsiz hem esnek hem de şirketlerin kendi ürettikleri mal ve hizmetleri ile borcunu ödeyebildiği bir sistem ile şirketlere büyük destek sağlamaktadır.' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-23 18:01:47

Faizsiz kredi imkânı Türk Barter’da

İstanbul Ticaret Üniversitesi Bankacılık ve Finans Topluluğu tarafından düzenlenen “Türkiye'de Yeni Finans Modeli: Barter” seminerinde konuşan Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı M. Sırrı Şimşek, “Barter; paranın, kısmen de olsa yerini alabilecek; spekülasyonlardan etkilenmeyen, gerçek değerini üretim ve hizmetten alan ticaret, finansman ve ödeme sistemidir” dedi.

25 yıllık tecrübe

Türkiye'de kısıtlı sermaye ile kurulan şirketler herhangi bir ekonomik olumsuz dalgalanmada faaliyetlerini yürütmekte zorluklarla karşılaştığına dikkat çeken Şimşek, “Klasik finans karşılama metodu olan banka kredileri yüksek teminat ve faizden dolayı şirketlere pek fayda sağlamamaktadır ve ihtiyacını karşılamamaktadır. Türk Barter'ın 25 yıldan bu yana ekonomiye kazandırdığı alternatif finansta dediğimiz Barter Sistemi hem faizsiz hem esnek hem de şirketlerin kendi ürettikleri mal ve hizmetleri ile borcunu ödeyebildiği bir sistem ile şirketlere büyük destek sağlamaktadır“ diye konuştu. Nakit sıkıntısına düşen ve bu dar boğazdan kurtulmak isteyen firmaların ihtiyaçlarını karşılamak için banka kredilerine sığındığını ifade eden Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

İşletmelerin imdadına yetişiyor

Firmalar, kısa vadede nakit elde etse de uzun vadede nakit kaybetmekte ve faizi dolayısıyla yine zarara uğramaktadır. İşletmelerin, finansman yükünü taşımakta zorlandığı bu günlerde “Alternatif Ticaret ve Finansman Modeli” Barter sistemi ile Türk Barter, işletmelerin imdadına yetişmektedir. Türk Barter'ın üyelerine sunduğu Faizsiz Mal Kredisi ile firma; faiz yükünden kurtulmakta ve ihtiyaçlarını para kullanmadan karşılayabilmektedir. Türk Barter, piyasadaki durgunluk ve talepteki gerileme nedeniyle üretip satarak öz kaynak oluşturmakta imkân bulamayan ve genel giderlerin öz kaynaktan karşılanamadığı, bu nedenle varlıkların azaldığı bir dönemde işletmelere Barter Kredisi sunarak alternatif ödeme imkânları oluşturmaktadır.

Haber Ara