Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

EYT'liler emekli bayram ikramiyesi alacak mı?

Emekli bayram ikramiyelerine yapılan zammın ardından 'Ramazan ve Kurban Bayramı'nda EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı' sorusu merak edilmeye başlandı. Yılda iki kez Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda emeklilere verilemekte olan ikramiyelere Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından zam müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyelerine yüzde 50 oranında zam yapıldığını duyurdu. Peki, ETY'liler emekli bayram ikramiyesi alacak mı? İşte detaylar...

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-25 17:43:57

EYT'liler emekli bayram ikramiyesi alacak mı?

Emekli bayram ikramiyelerine yapılan zammın ardından "Ramazan ve Kurban Bayramı'nda EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı" sorusu merak edilmeye başlandı. Yılda iki kez Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda emeklilere verilemekte olan ikramiyelere Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından zam müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyelerine yüzde 50 oranında zam yapıldığını duyurdu. Peki, ETY'liler emekli bayram ikramiyesi alacak mı? İşte detaylar...

EYT'liler emekli bayram ikramiyesi alacak mı?

Emekli olan herkes bayram ikramiyesi zammından yararlanacak. EYT'den emekli olan, eski emekli ya da ikramiye ödemesi öncesinde emeklilik için dilekçesini veren emekliler de ikramiyeden faydalanacak.

Emekli bayram ikramiyeleri ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyelerine yüzde 50 oranında zam yapıldığını açıkladı. Böylece emekli ikramiyeleri 3 bin liraya yükseldi. İki dini bayramda emekliye toplamda 6 bin lira ödeme yapılacak.

Maaşını tam olarak hak eden tüm emekliler 3 bin lira oranında emekli ikramiyesini alacak.

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatar?

Ramazan Bayramı'nın arefe günü 9 Nisan'da başlıyor. 10-11-12 Nisan 2024 tarihleri Ramazan Bayramı tarihleri olduğu için 9 Nisan 2024 tarihinden önce ilk bayram ikramiyesinin ödenmesi gerekiyor.

Kurban Bayramı'nın arefesi 15 Haziran 2024 günü oluyor. 16-17-18-19 Haziran 2024 tarihleri de Kurban Bayramı olarak ülkemizde kutlanacak. Böylece Kurban Bayramı ikramiyesi de 15 Haziran 2024 tarihinden önce ödenmesi gerekecek.

Haber Ara