Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

Erdoğan’dan Dolar/TL açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-26 23:13:23

Erdoğan’dan Dolar/TL açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı TV programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

"İran'a borcumuz söz konusu değil"

Erdoğan, "(İran'dan doğal gaz akışının kesilmesi) Bizim İran'a borcumuz söz konusu değil, tam aksine bu iddialar yalandır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2021'de vatandaşların elektrik faturalarında yüzde 50, doğal gazda yüzde 75 sübvansiyona gidilmiştir. 2022'de de benzer sübvansiyonlar devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Kur korumalı TL"

Erdoğan, "Biz önümüzdeki döneme çok iyimser bakıyoruz. Son dönemde döviz kurundaki istikrarlı seyir, bu iyimser bakışımızı destekliyor. (Kur korumalı TL vadeli mevduat ve katılım fonu) 25 Ocak itibarıyla büyüklük 203 milyar lirayı aştı. 58,6 milyar lirası döviz hesaplarından dönüşen tutar." şeklinde konuştu.

Rusya-Ukrayna gerilimi

Rusya-Ukrayna gerilimi ile ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İki lideri arzu ederlerse ülkemizde bir araya getirerek, barış ortamının yeniden tesisine giden yolu açabiliriz." Dedi.

Erdoğan, "Rusya'nın, Ukrayna'ya silahlı saldırı ve işgal yoluna gitmeyeceğini temenni ediyorum. Böyle bir adım Rusya ve bölgemiz için akılcı bir hareket olamaz." ifadelerini kullandı.

CHP'nin, 'Cumhurbaşkanına hakaret maddesinin kaldırılması' teklifi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"CHP'nin, 'Cumhurbaşkanına hakaret maddesinin kaldırılması' teklifi tam bir garabet. Milletin evi dediğimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim merkezine 'ahır' benzetmesi tümüyle bu aziz millete hakarettir, edepsizliktir. "(Sedef Kabaş'ın hakareti) Cumhurbaşkanlığı makamının hedef alınması söz konusu. Biz, Cumhurbaşkanlığı makamının izzetini korumakla yükümlüyüz."

''İşçilerimizin ücretlerinde yüzde 28'i bulan bir artış sağlamış oluyoruz''

Erdoğan, "(Kamu işçilerinin ücretleri) Yüzde 2,5'luk bir artış daha ilave ediyoruz. Böylece işçilerimizin ücretlerinde yüzde 28'i bulan bir artış sağlamış oluyoruz." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Kamu işçisine ek zam) Yaklaşık 700 bin kamu işçisini doğrudan ilgilendiren bu artış için gereken düzenleme kısa sürede yapılacaktır." dedi.

Haber Ara