Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Emekliye bayram ikramiyesinde artış açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye bayram ikramiyesinde artış olacağını açıklayan Işıkhan, 'Emeklilerimizin refahını artırmak için projelerimizi sürdüreceğiz.' dedi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-07 21:29:49

Emekliye bayram ikramiyesinde artış açıklaması

NTV'ye konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesinde bir yıllık süreçte yaşananlar ile emekliler ve çalışma hayatının gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Işıkhan, "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız" dedi.

Deprem bölgesinde ödenekler ve sağlık hizmetlerinin sunumunu aksatmadıklarını kaydeden Işıkhan, ekonominin tekrar canlandırılmasına önem verdiklerini ifade etti.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ

Bakan Işıkhan şöyle konuştu:

İki bayram için. Bu kapsamda bugüne kadar toplamda 166 milyar 200 milyon lira bayram ikramiyesi olarak emeklilerimize ödeme gerçekleştirdik. Tabi ki her alanda olduğu gibi emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarını önceliklendiriyoruz. Emeklilerimize 5 bin lira bir seferlik 5 bin lira destek verdik. Bir ödeme gerçekleştirdik. Emeklilerimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanımız da bizler de her zaman emeklilerimizin yanında olduk. Biz de Cumhurbaşkanımız Sayın Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'le görüşeceğiz. Ve gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup ondan sonra da talimatları doğrultusunda da gerekli çalışmaları ve adımları atarız. Bu noktada ifade etmek isterim sizlere.

EMEKLİLERE FARK ÖDEMESİ

Ocak ayından itibaren aylıkları eşitledik. Dün SSK'lı 10 milyon 798 bin 98 emeklimize, bugün ise Bağ-Kurlu 2 milyon 861 bin 770 emeklimize fark tutarlarını yatıracağız. 13 milyon 660 bin 868 kişiye 15 milyar 845 milyon 280 bin 523 lira fark ödemesi yapacağız.

EMEKLİ SAYISINDA SON DURUM

EYT'den sonra 2 milyon vatandaşımız emekli oldu. Son verilere göre, EYT'den emekli olan vatandaşımızın yaklaşık 950 bini tekrar çalışma hayatına döndü. EYT'de süreç devam ediyor. Emekli sayımız şu an 16 milyon. Talepler ve başvurular oldukça da 2024 yılının sonunda emekli sayımızın 16 milyon 400 bin olmasını öngörüyoruz.

EMEKLİLERİN REFAH SEVİYESİ ARTIRILACAK

Emekliler yılı kapsamında faaliyetler çeşitlenerek artacak. Emeklilerimizin refahını etkileyen unsurları gidereceğiz. Emeklilerimize birçok hizmette ayrıcalık vereceğiz.

EV KADINLARINA PRİM DESTEĞİ

Ev kadınlarına prim desteği seçim vaatleri arasında yer alıyordu, biz bunu yerine getireceğiz. Çalışmalarımızı başlattık, ekiplerimiz çalışıyor. (BAĞ-KUR prim düzenlemesi) Orta vadeli dönemde gündeme getireceğiz.

Haber Ara