Dolar

32,5999

Euro

34,7368

Altın

2.498,21

Bist

9.524,59

Emekli ikramiyeleri mayıs ayında yatacak mı?

Emekli ikramiyeleri mayıs ayında yatacak mı? 13 milyondan fazla emeklinin ikramiyelerinin 2021 yılında ne zaman yatacağı merak ediliyor. Yılda iki kez verilen 1.000 TL'lik ikramiyenin hangi ayda verileceği araştırılıyor. Özellikle ramazanın yaklaştığı günlerde 'Ramazanda emekliye ikramiye verilecek mi?' soruları soruluyor. Peki ama emekli ikramiyeleri ne zaman verilecek? İşte detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-10 13:26:02

Emekli ikramiyeleri mayıs ayında yatacak mı?

Emekli ikramiyeleri mayıs ayında yatacak mı? 13 milyondan fazla emeklinin ikramiyelerinin 2021 yılında ne zaman yatacağı merak ediliyor. Yılda iki kez verilen 1.000 TL'lik ikramiyenin hangi ayda verileceği araştırılıyor. Özellikle ramazanın yaklaştığı günlerde "Ramazanda emekliye ikramiye verilecek mi?" soruları soruluyor. Peki ama emekli ikramiyeleri ne zaman verilecek? İşte detaylar...

Emekli ikramiyeleri mayıs ayında yatacak mı?

Bu yıl bayram ikramiyelerinin yatacağı tarih konusunda bir açıklama yapıldı. 13 Milyon emeklinin beklediği bayram ikramiyeleri Mayıs ayının ilk haftasında emeklilerin hesabına yatacak. Kurban bayramı ikramiyeleri ise 12-16 Temmuz tarihleri arasında verilecek. 

Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanabiliyor. Yılda 2 ikramiyeden vefat eden emeklilerin hak sahibi yakınları da yararlanabilecek. Dul ve yetimler ikramiyeden hisseleri oranında yararlanacak.

Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri 1000 TL olarak belirlenirken; her yıl iki defa olmak üzere ödeme yapılır. Ödemeler maaşın alındığı banka ve PTT şubelerinden emeklilerin hesaplarına yatırılmaktadır.

Haber Ara