Dolar

32,5899

Euro

34,8243

Altın

2.507,99

Bist

9.524,59

Dünyada en büyük üçüncü rezerv: Türkiye'den maden atağı!

Türkiye ile Fas arasında madencilik alanında görüşmeler yapıldı. Fas Hidrokarbon ve Maden Ofisi Şaib, ülkenin iş birliği yapması halinde birçok fırsatın da ortaya çıkacağını söyledi. Öte yandan Fas, ABD ve Rusya'dan sonra dünyadaki üçüncü büyük fosfat üreticisi konumunda.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-09-16 20:59:32

Dünyada en büyük üçüncü rezerv: Türkiye'den maden atağı!

Maden Tetkik ve Arama Uluslararası Madencilik A.Ş (MTAIC) heyeti, Fas'ın başkenti Rabat'ta Fas Hidrokarbon ve Maden Ofisine (ONHYM) ziyarette bulundu.

MTAIC Genel Müdür Yardımcısı Serkan Özdemir, ONHYM Maden Arama Müdürü Mustafa Şaib ve Maden Yatırımları Müdürü Cevdet Raif ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasında maden arama ve araştırma alanında bilimsel, teknik ve yatırım konularında iş birliği imkanlarını ele aldı.

Taraflar görüşmede, Türkiye ve Fas arasında maden alanında iş birliğinin artırılması adına ortak faaliyetleri geliştirecek bir mutabakat zaptının oluşturulmasına yönelik arzularını ifade etti.

DÜNYADA 3'ÜNCÜ SIRADA

Görüşme sonrası değerlendirmede bulunan Özdemir, "Fas'ın maden bakımından çok zengin bir coğrafya olduğunun farkındayız. Özellikle de fosfat alanında dünyanın en zengin ülkelerinden biri. Sadece fosfat değil burada birçok maden var. Bu alanda farklı iş birliği ve yatırımların yapılabileceği kanaatindeyim." dedi.

MTAIC'nin köklü ve uluslararası standartlarda bir kurum olduğunu vurgulayan ONHYM Maden Arama Müdürü Şaib de her iki kurumun da birbirinin tecrübe ve birikimlerinden faydalanması gerektiğini belirtti.

Şaib, iki köklü kurumun iş birliği yapması halinde birçok fırsatın da ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.

ABD ve Rusya'dan sonra dünyadaki üçüncü büyük fosfat üreticisi konumundaki Fas'ta ayrıca bol miktarda demir rezervi de bulunuyor.

Haber Ara