Dolar

44,5756

Euro

51,4986

Altın

6.668,06

Bist

13.112,31

Doğalgazda indirim umudu

Rusya doğalgaz şirketi Gazprom, Türkiye’ye yönelik doğalgaz fiyatında indirim yapabileceklerini açıkladı.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 18:00:55

Doğalgazda indirim umudu

Rus basınına konuşan Gazprom sözcüsü Sergey Kupriyanov, Türkiye'nin doğalgaz fiyatında indirim konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine uluslararası tahkime başvurduğu ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Gazprom sözcüsü, “Rusya, Türkiye için doğalgaz fiyatında indirim yapabilir. Böyle bir olanak sözleşmede öngörülmekte. Bu durumda 2 gelişme olasılığı olur, ya uluslararası tahkime kadar anlaşma ya da tahkim kararı. Türkiye'nin uluslararası tahkime başvurması normaldır. Sözleşmede öngörülmekte.” dedi.

Gazprom sözcüsü, mahkeme kararına kadar sorunu çözebileceklerini de sözlerine ekledi. Muhabirlerin sorusuna rağmen, Kupriyanov fiyat konusunda net rakam söylemeyi reddetti.

Dün Ankara,  Rusya ile doğalgaz fiyatında indirim konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine uluslararası tahkime başvurmuştu.  

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

İran'dan İsrail ve ABD gemilerine saldırı

Haber Ara