Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Deprem bölgesindeki konut satışlarında Kayseri ilk sırada yer aldı

Şubat ayında yaşanan deprem felaketinin ardından afet bölgelerindeki inşaat faaliyetleri hız kazanırken, konut satışları da yeniden başladı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre geçen ay Türkiye genelinde yapılan konut satışlarının yüzde 8,80’i afet bölgelerinde gerçekleşti. Bu illerin başında Kayseri gelirken bu ili Gaziantep ve Şanlıurfa takip etti.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-05-10 13:02:49

Deprem bölgesindeki konut satışlarında Kayseri ilk sırada yer aldı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre geçtiğimiz ay Türkiye genelinde yapılan konut satışlarının yüzde 8,80'i afet bölgelerinde gerçekleşti. Depremden etkilenen bölgelerde konut satışlarının en çok yapıldığı şehirlerin başında 2 bin 79 ile Kayseri gelirken, sıralamayı Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Adana takip etti. Kayseri'nin konumu itibarıyla depremden ciddi ölçüde etkilendiğini, sonrasında da birçok artçı depremin meydana geldiğini söyleyen Global İnşaat Kurucusu ve Genel Müdürü Vedat Şimşek bölgedeki konut satışlarını ve inşaat faaliyetlerini değerlendirdi.

PROJELER ZEMİN ETÜT RAPORU İLE UYUMLU TASARLANMALI”

Bir yapının inşasında dikkat edilmesi gereken hususları paylaşan Vedat Şimşek, “Bir yapının inşasında öncelikle ilgili belediyeden alınan imar durumuna göre proje için alanında uzman teknik bir ekiple anlaşıp proje hazırlatılmalıdır. Projeler, şartnameler ve yönetmelikler dikkate alınarak doğru yapılmış zemin etüt raporu ile uyumlu tasarlanmalıdır. Mühendislikte çok fazla alternatif çözüm üretilebilir. Yeter ki siz yapacağınız yapıyı fizibilite çalışması neticesinde ekonomik açıdan yapılabilirliğine karar verin” diye konuştu.

Haber Ara