Dolar

32,3601

Euro

34,7445

Altın

2.395,90

Bist

10.208,65

Denizcilere iş teklifi geliyor! Maaşları göz dolduruyor

Yük ile yolcu gemilerinde vasıflı veya vasıfsız elemanları çalıştırmayı amaçlayan gemi acentelerince gençlere ayda 8 bin 500 lira gelir elde etme imkânı sunuluyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-13 22:06:37

Denizcilere iş teklifi geliyor! Maaşları göz dolduruyor

İstihdamı arttırmak, gençleri ekonomiye dahil etmek için şirketler de yarış halinde. Sanal ortamda iş ilanı yayınlayan bu şirketlerin teklif ettiği maaş, ikramiye ve prim tutarları şaşkınlıkla karşılanıyor.

Cazip teklif

En ilginç ilanlar ise gemi acentelerinden geliyor. Yük ile yolcu gemilerinde vasıflı veya vasıfsız elemanları çalıştırmayı amaçlayan acentelerce gençlere ayda 8 bin 500 lira gelir elde etme imkânı sunuluyor. Bu rakam mesai ücretleri, primler ve ikramiyelerle 19 bin liraya kadar çıkıyor. İş ilanlarına başvurmak için adayların en az ilkokul mezunu olmaları; 17 yaşını doldurmaları, 65 yaşını da aşmamaları gerekiyor. Diplomaları ve adli sicil belgeleriyle acentelerin kapılarını çalacak adayların 15 günlük eğitim almaları, sınava tabi tutulmaları şart. Sınavı geçenler gemilerde aşçı ve aşçı yardımcısı, tayfa olarak görevlendiriliyor.

Şoför arayan da çok

Şu sıralar İstanbul'u iyi bilen, navigasyon uygulamasını başarıyla kullanan sürücüler de iş bulmakta güçlük çekmiyor. Çünkü 9 bin ila 12 bin lira maaşla şoför ve nakliyeci istihdam etmeye iştahlı firmaların sayısı giderek artıyor. Öbür taraftan internette yer alan vinç operatörü ilanlarına da ilgi yoğun. Zira operatörlere 5 bin ila 10 bin lira maaş öneriliyor. Ayrıca güvenlik görevlisi ve çağrı merkezi ilanları çok tıklanıyor. İşsiz yüz binlerce genç için ayda 2 bin 500 ila 3 bin lira kazanmak iyi bir seçenek gibi görünüyor.

Haber Ara