Dolar

32,2254

Euro

35,0715

Altın

2.527,33

Bist

10.750,31

Değişim çağrısında bulunan Balasurıya: Türkiye muazzam bir ilerleme kaydediyor

İkinci Dünya Savaşı sonrası galipler tarafından kurgulanan uluslararası mimarinin değişme zamanının geldiğini söyleyen Srı· Lanka Dışişleri Devlet Bakanı Balasurıya, 'Bunu adil bir dünya olarak görmüyoruz. Hindistan, Türkiye, Endonezya, Nijerya gibi bazı ülkeler muazzam bir ekonomik ilerleme kaydediyor.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-03-04 11:34:47

Değişim çağrısında bulunan Balasurıya: Türkiye muazzam bir ilerleme kaydediyor

Sri Lanka Dışişleri Devlet Bakanı Tharaka Balasuriya, Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) yaptığı açıklamada, dünya liderlerinin bir araya gelmesinin, mevcut meseleleri tartışmanın ve ileriye dönük bir yol aramanın zorunlu olduğunu belirtti. ADF'nin düzenlenmesine olanak sağlayan ekibi takdir ettiğini ifade eden Balasuriya, forumun siyasi, ekonomik ve teknolojik konuları geniş bir perspektifte ele aldığını ve bu nedenle oldukça ilgi çekici bulduğunu dile getirdi.

Türkiye ile Sri Lanka arasındaki ilişkilere de değinen Balasuriya, iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin köklü bir tarihe dayandığını ve özellikle Türkiye'nin Sri Lanka'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu vurguladı. Ekonomik ilişkilerin ise siyasi geçmişe uygun olmadığını belirten Balasuriya, Türkiye'nin turizm alanında önemli bir nokta olduğunu ve Sri Lanka'nın turizm endüstrisinin hızla büyüdüğünü ifade ederek, Türk yatırımcıları Sri Lanka'ya yatırım yapmaya teşvik ettiklerini söyledi.

Sri Lanka'nın ekonomik zorluklarına değinen Balasuriya, 2022'de yaşanan döviz krizi sonrasında alınan tedbirlerle ekonominin istikrar kazandığını ve uluslararası toplumun yardımıyla bu süreci atlattıklarını dile getirdi. Ayrıca, Sri Lanka'nın ekonomik olarak büyüdüğü alanlara dikkat çekerek, Türkiye ile ekonomik diplomasi alanında işbirliği potansiyeli olduğunu belirtti.

Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarına ilişkin de konuşan Balasuriya, Sri Lanka'nın Filistin davasını desteklediğini ve bölgede kalıcı barışın sağlanması için iki devletli çözüme ihtiyaç olduğunu ifade etti. Uluslararası mimarinin değişmesi gerektiğini savunan Balasuriya, mevcut sistemde adil bir dünya olmadığını düşündüklerini söyledi ve bu konuda değişiklik yapılması gerektiğini vurguladı.

Haber Ara