Dolar

32,2254

Euro

34,7736

Altın

2.417,36

Bist

10.268,58

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne 150 milyon lira sermaye tahsis edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne, döner sermaye faaliyetlerini yerine getirmesi amacıyla 150 milyon lira sermaye tahsis edildi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-22 09:39:52

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne 150 milyon lira sermaye tahsis edildi

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Döner Sermayesinin İşletilmesine İlişkin Yönetmelik yürürlüğe girdi. Bu yönetmelikle, Genel Müdürlüğe döner sermaye faaliyetlerini yerine getirmesi için 150 milyon lira sermaye tahsis edildi ve gerektiğinde bu tutar artırılabilecek.

Ayrıca, yönetmelikte hazine malı haline gelen kıymetli madenlerin ekonomiye kazandırılmasına dair düzenlemeler de yer aldı. Buna göre, Darphane ve Damga Matbaası Saymanlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon aracılığıyla, Genel Müdürlüğe saflaştırılmak, dönüştürülmek ve satılmak üzere kıymetli madenlerin teslim edilmesi sağlanacak.

Saflaştırma ve dönüştürme işlemleri Genel Müdürlük tarafından gerçekleştirilecek veya yaptırılacak. Satışa hazır hale gelen ürünler çeşitlerine göre teklif toplama veya müzayede yoluyla satılabilecek ve satıştan elde edilen gelir, masraflar düşüldükten sonra Darphane ve Damga Matbaası Saymanlık Müdürlüğü hesabına yatırılarak genel bütçeye gelir kaydedilecek.

Haber Ara