Dolar

32,2066

Euro

35,0450

Altın

2.527,64

Bist

10.727,76

Damat’ın patronuna yabancılardan sürpriz teklif! Gelin, halka arz ile hisselerinizi alalım

Orka Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, halka açılma konusunda Alman borsası başta olmak üzere yurtdışı borsalardan çok teklif aldıklarını belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-18 15:32:19

Damat’ın patronuna yabancılardan sürpriz teklif! Gelin, halka arz ile hisselerinizi alalım

Damat, D'S Damat ve Tween gibi markaları bünyesinde bulunduran Orka Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, halka açılma konusunda Alman borsası başta olmak üzere yurtdışı borsalardan çok teklif aldıklarını söyledi. “Global arenadaki mevcut değerimizin karşılığını alabilecek bir ortamda olmak isteriz'' diyen Orakçıoğlu, “New York'ta, Londra'da gong çalmak bizim için önemli. Halka arzı Türkiye'de, yurtdışında ya da eşzamanlı düşünebiliriz ama 2022'den önce olmaz” mesajını verdi.

Hedeflerimizi gerçekleştirdik

2019 için belirledikleri hedefleri gerçekleştirdiklerini dile getiren Orakçıoğlu, fırsata çevirdikleri gelişmelerin ardından kazançlı çıktıklarını kaydederek şunları söyledi:

-2019 için belirlediğimiz yüzde 11-12'lik büyüme hedefini aştık ve yüzde 17-18 seviyelerinde büyüme gerçekleştirdik. 2020'de bu yıl yakaladığımız büyüme oranının üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Bu moral ve enerjiye sahibiz.

-İkinci yarıda yerimizde duramadık, oturamadık. 20 gün içinde 7'si yurtdışında olmak üzere 10 mağaza açtık. Gelecek yıl da mağaza açmaya devam edeceğiz.

-Mevcutta iki fabrikamız var. Son çeyrekte aldığımız bir kararla Giresun Organize'deki fabrikamızın yanına yeni bir fabrika daha yapıyoruz.

-Yeni fabrikamız yaklaşık yüzde 40 ek kapasite ortaya koyacak ve yeni bir istihdam oluşturacak. Yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırım. Mart ayında faaliyete geçecek. Ek istihdam olarak en az 150 kişi sağlayacak.

-Pazarı çeşitlendiriyoruz. 80 ülkede faaliyetteyiz. Gelecek yıl için yurtdışında açacağımız 30 mağaza noktası şimdiden netleşti, bu sayının 50'ye çıkacağını düşünüyorum. Kuzey Afrika bandında Fas, Tunus, Mısır'da yeni mağaza açmayı planlıyoruz. Toplamda 410-420 mağazaya ulaştık. Gelecek yıl yurtdışı mağaza sayımız yurtiçi mağaza sayımızın üzerinde olacak. Gelecek yıl bizim yapacağımız yatırımlar 50 milyon lirayı bulur. Bu rakama yurtdışı mağazalarımızın yapacağı yatırımları da katarsak 80 milyon liraya dayanır. Bu yatırımlarla birlikte istihdama katkımız ise minimum 300 kişi olacak.

Kârlılıkta rekor yılıydı

Bu yıl kârlılıkta rekor kırdıklarını dile getiren Süleyman Orakçıoğlu, “Bu yıl Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) göstergesinde tarihi zirveyi göreceğiz. Bu yıl sektör ortalamasının yaklaşık 3-4 katı FAVÖK rakamına ulaştık, şimdiye kadarki kendi rekorlarımızı da egale ettik. Gelecek yıl aynı disiplinle devam edeceğiz. Bir tarafta yatırım bir tarafta giderlerle ilgili inanılmaz derecede disiplinimiz var” dedi.

Haber Ara