Dolar

32,3596

Euro

34,7347

Altın

2.393,18

Bist

10.208,65

Ciro Kaybı Desteği ödemesi yattı mı? Ciro Kaybı Desteği ne zaman yatacak?

Ciro Kaybı Desteği ödemesi yattı mı? Ticaret Bakanı Pekcan'dan koroanvirüs salgını nedeniyle darbe alan esnafları rahatlatacak açıklama geldi. Binlerce esnaf Bakan Pekcan'ın açıklamasına odaklandı. Ciro Kaybı Desteği ne zaman yatacak? Bakandan yapılan açıklamada 'Ciro Kaybı Desteği ödemelerine bugün başladık.' denildi. Haberi alan işletme sahipleri rahat bir nefes aldı. Peki ciro kaybı desteğine nasıl başvurulur?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-12 14:20:16

Ciro Kaybı Desteği ödemesi yattı mı? Ciro Kaybı Desteği ne zaman yatacak?

Ciro Kaybı Desteği ödemesi yattı mı? Ticaret Bakanı Pekcan'dan koroanvirüs salgını nedeniyle darbe alan esnafları rahatlatacak açıklama geldi. Binlerce esnaf Bakan Pekcan'ın açıklamasına odaklandı. Ciro Kaybı Desteği ne zaman yatacak? Bakandan yapılan açıklamada "Ciro Kaybı Desteği ödemelerine bugün başladık." denildi. Haberi alan işletme sahipleri rahat bir nefes aldı. Peki ciro kaybı desteğine nasıl başvurulur?

Ciro Kaybı Desteği ödemesi yattı mı? 

Ticaret Bakanı Pekcan, "Kovid-19'dan olumsuz etkilenen yiyecek ve içecek hizmet sektöründeki işletmelerimize yönelik Ciro Kaybı Desteği ödemelerine bugün başladık. Ciro Kaybı Desteği başvuruları devam ediyor, işletmelerimiz 31 Mart saat 23.59'a kadar başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilir" dedi.

Ciro kaybı desteği, tek seferde ödenmek üzere 2 bin liradan az ve 40 bin liradan fazla olmamak üzere işletmelerin 2020 takvim yılındaki cirolarının 2019 takvim yılındaki cirolarına göre azalan tutarının yüzde 3'ü olacak.

CİRO KAYBI DESTEĞİ NEDİR?

Bu Tebliğin amacı, Koronavirüs (Covid-19) salgınından faaliyetlerinin kısıtlanması nedeniyle zarar gören yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetlerinde bulunan işletmelere verilecek ciro kaybı destek programına ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 5/2/2021 tarihli ve 3506 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Yiyecek ve İçecek Hizmeti Faaliyetlerinde Bulunan İşletmelere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Ciro Kaybı Desteği Hakkında Karara dayanılarak hazırlanmıştır.

Ciro: İşletmeler tarafından bir takvim yılının ilgili dönemine ilişkin olarak vergi dairelerine verilen katma değer vergisi beyannamelerinin “Teslim ve Hizmetlerin Karşılığını Teşkil Eden Bedel (aylık)” satırlarında yer alan tutarların toplanması suretiyle bulunan tutarı,

c) Ciro kaybı: 2020 takvim yılına ilişkin cironun 2019 takvim yılındaki ciroya oranla azalmasını,

ç) Ciro kaybı desteği: Destek programı kapsamında yapılacak karşılıksız desteği,

d) Destek programı: Ciro Kaybı Destek Programını,

e) Genel Müdürlük: İç Ticaret Genel Müdürlüğünü,

f) İşletme: Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerden etkilenen ve Bakanlık tarafından tespit edilen yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetlerinde bulunan katma değer vergisi mükellefiyeti olan mükellefleri,

g) NACE: Avrupa Birliğinde ekonomik faaliyetlerin istatistiksel olarak sınıflandırılmasını sağlayan sistemi,

ğ) Taahhütname: Destek programı kapsamında elektronik ortamda onaylanan ve idari, mali ve hukuki taahhütleri içeren belgeyi, ifade eder.

CİRO DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

19 Şubat 2021 Cuma gününden itibaren ciro kaybı desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Haber Ara