Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Bolu'ya yeni otoyol girişi kazandırılacak

Bolu'da bir dizi inceleme ve ziyaret gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, değişen ve gelişen Bolu'nun ihtiyaçlarının da değiştiğini, otoyoldan doğu ve batı olmak üzere iki girişi bulunan kente yeni giriş açmayı planladıklarını belirterek, 'Artık Ankara-İstanbul arasında alternatif ulaşımları da konuştuğumuz bir döneme geldik' dedi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-25 14:20:15

Bolu'ya yeni otoyol girişi kazandırılacak

Kentin çeşitli temaslarını gerçekleştirmek üzere AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Uraloğlu, ardından D-100 kara yolu üzerinde planlanan Gölyüzü Kavşağı alanında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Basın toplantısında konuşan Bakan Uraloğlu, Bolu'ya son 22 yılda 54 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek, bölünmüş yol uzunluğunu 303 kilometreye, bütümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu da 432 kilometreye çıkardıklarını ifade etti.

Uraloğlu, Bolu'yu İstanbul istikametindeki batı illerine, doğu tarafında ise Ankara, Samsun ve Amasya'ya bölünmüş yollarla bağladıklarını, ayrıca Zonguldak, Karabük ve Çankırı illerine de yatırımlar yaptıklarını söyledi. Bolu Dağı Tüneli'nin 2007'de tamamlandığını hatırlatan Uraloğlu, tünelin artık büyük trafik akışlarına hizmet verdiğini ve Ankara-İstanbul arasında alternatif ulaşım seçeneklerinin konuşulduğu bir döneme gelindiğini dile getirdi.

Bakan Uraloğlu, Bolu'da devam eden 14 proje ve 7,6 milyar liralık çalışmanın bulunduğunu vurgulayarak, şehir merkezi ve ilçelerinde birçok ulaştırma yapısına devam ettiklerini söyledi.

Şu anda bulundukları bölgede günlük trafiğin 35 bin gibi yüksek bir kapasiteye ulaştığını belirten Uraloğlu, 14 kilometrelik bölümde 12 kavşağın bulunduğunu ve bunların geçişleri zorlaştırdığını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Bolu'ya yeni bir otoyol girişi kazandırmayı planladıklarını ve bu çerçevede çalışmaların başladığını açıkladı. Ayrıca, Bolu merkezden geçen ağır taşıtlar için bir tır parkının planlandığını ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Açıklamasının ardından Gölyüzü Mahallesi'nde esnaf ziyareti yapan Bakan Uraloğlu, daha sonra Vali Erkan Kılıç eşliğinde geçen hafta açılışı yapılan Güney Çevre Yolu'nda incelemelerde bulundu. AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, AK Parti İl Başkanı Suat Güner, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen ve AK Parti Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol da inceleme ve ziyaretlerinde Bakan Uraloğlu'na eşlik ettiler.

Haber Ara