Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

BIST’in gözde şirketi kriptopara dünyasına Paritex ile adım atıyor

Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık tarafından yayınlanan 2020 yılı şirket mesajında “Kuruluşunu tamamladığımız Işıklar Coin Bulgaria LTD şirketimiz ise Işıklar Holding’in Kripto Parası olan Işıklar Coin’i (www.isikc.io) ihraç etmeye hazırlanıyor. Hedefimiz maksimum 100 milyon adet olarak üretilen Işıklar Coin in 2 yıl içinde tamamen satılıp hem bayi ve distribütörlerimize hem de coin yatırımcılarına kazandıran bir ürün olması ve bu geliştirilen formatın gerek ülkemiz gerekse de dünyada yeniliklere açık şirketlere örnek olmasıdır. Bu projede elde edilecek başarıya paralel olarak grup dışı şirketlere de benzer hizmetlerin verilmesi hedeflenmektedir.” şeklinde değerlendirmelerde bulunarak Işıklar Holding’in bu projeye verdiği değeri ve desteği açıkca ifade etmiştir.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-03 13:44:03

BIST’in gözde şirketi kriptopara dünyasına Paritex ile adım atıyor

50 yıllık bir şirket grubu tarafından desteklenen Ethereum tabanlı bir kriptopara olan Işıklar Coin (ISIKC),  Türkiye'nin en güvenilir borsalarından biri olan Paritex Kriptopara Borsası ile işbirliğini yakın zamanda kamuoyuna Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş'den, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamayla duyuruldu.

İşlem gördüğü yabancı borsalarda 4 ayda değeri 3 kat artan Işıklar Coin'in Paritex'te işlem görmeye başlayacak olmasının heyecanı hala sürüyor. 07 Eylül 2020 Pazartesi günü başlayacak olan alım satım faaliyetleri için Paritex Borsası'na kayıt olmanız ve alım satım tahtasının açılmasını beklemeniz yeterli. Paritex Kriptopara Borsası 2 yıldan uzun bir süredir kullanıcılarının Bitcoin, Ethereum, Ripple ve daha pek çok kriptoparayı güvenle ve Türk Lirası ile alıp sattığı ve 7x24 canlı destek hizmeti ile anında çözüm odaklı yardım merkezi ile kullanıcılarının alışkanlıkları arasına girmiş yeni nesil bir borsa. Yedi gün yirmidört saat uzman desteğin yanında 7x24 işlem yapılabilmesi, banka seviyesi güvenlik katmanları, düşük işlem ücretleri ve anında kriptopara yatırıp çekilebilmesine imkan tanıması, hem uzman ve hem de kriptopara dünyasına yeni giren  yatırımcıların tercih sebepleri arasındadır.

Gelişen ve değişen dünyada yatırım tarzımız ve işleyişlerimiz de değişmektedir. Işıklar Holding de son yeniliklere duyduğu güven ve buna uygun adımlar atmasıyla birlikte ISIKC'yi piyasaya sürmüştür. ISIKC Müşteri Sadakat Programı, yeni gelenlerin fabrikalarında üretilen malzemeler üzerinde ne kadar ISIKC'ye sahip olduğuna ve ISIKC Platform'ndaki özel hesabında ne kadar barındırdığına bağlı olarak indirim seviyelerine sahiptir.ISIKC'ın geleneksel sadakat programlarındaki düşük itfa oranları, yüksek maliyetler, az sayıda müşteri teşviki ve güvenlik endişeleri gibi sorunları çözebileceği düşünülmektedir.

 Işıklar Coin Bulgaria Yönetim Kurulu Başkanı Nikolay Momchilov Proje hakkında  “ISIKC, blockchainde güvenli işlemler oluşturmak için “Akıllı Sözleşmeler” kullanan, merkezi olmayan ve gelişen teknolojinin tüm avantajlarından yararlanılarak blockchain üzerinde geliştirilmiş bir yeni nesil bir “Müşteri Sadakat” programı ve aynı zamanda yeni nesil bir yatırım aracıdır. Serüveni 13 Ocak'ta başlayan Işıklar Coin 3 aylık ön talep toplama ve satış süreçlerini başarıyla tamamlamış, akabinde ise Türkiye'nin güvenilir kriptopara borsalarından Paritex'te işlem görmesi için anlaşmalar sağlanmıştır. Öncelikle 10 milyon coinin Işıklar Tuğla bayilerimize ve artan miktarın da global coin yatırımcılarına satılması hedeflenmektedir, ileride grubun diğer şirketlerinin bayii ve distribütörlerine de benzer satış süreçleri planlanacaktır. Bunun dışında ISIKC birçok soruna da çözüm üretmiştir. Bu sorunlardan bazılarını ve ISIKC'nin Paritex Kriptopara Borsası ile yaptığı işbirliği neticesindeki çözümleri aşağıdaki maddelerde belirtilmiştir;

Dolandırıcılıktan Korur: Paritex şu anda Türkiye'deki ve dünyadaki en güvenilir kriptopara borsalardan biridir. Paritex üzerinden yapılacak olan işlemlerde herhangi bir dolandırıcılık sorunu ile karşılaşmamanız için çok katmanlı güvenlik önlemleri alınmış durumdadır. Kullanıcıların  varlıklarını ve gizliliğini korumayı öncelikli hedefi olarak belirleyen Paritex , ISIKC ile işbirliği sayesinde yatırımcılarının fonlarını dolandırıcılardan korur.

Güven Verir: Bir satışın gerçekleşmesi sonucunda ödemenin alınacağına güven ortamının oluştulması gerekmektedir. Güven ile ilgili yaşanılacak herhangi bir sorunda, blockchain teknolojisi ve Akıllı Sözleşmeler kullanılarak çözüm olarak devreye girmektedir. Bir işlemin (alım-satım) başarıyla gerçekleşmesi Akıllı Sözleşme protokolünü tetikler ve ödemeyi herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan gerçekleştirir. Paritex'te Sıcak ve Soğuk Cüzdanlar mevcuttur. Yani, tüm mevduatların% 95'i çevrimdışı olarak tutulmaktadır. Kullanıcıların yaptıkları işlem üzerine hemen işlemlerinin gerçekleşmesi için her zaman tam rezerv tutulmaktadır.

Kayıt Ücreti Yoktur: Bu sorun işlemi gerçekleştirecek her iki taraf için de geçerli bir sorundur. Bu ücretler oldukça yüksek olabilmekte ve genellikle aylık ücretleri içerebilmektedir. Alınan bu kayıt ücreti, birçok küçük ve orta ölçekli işletmeyi partnerden uzaklaştırmaktadır. Kullanıcılar artık bu sorunun çözümü olarak ISIKC ile işlem gerçekleştirirken, Paritex'e hiçbir kayıt ücreti ödemeden güvenli doğrulama yöntemlerini kullanarak cok kolay ve hzılı bir şekilde kayıt oluşturabilirler.

Geç/İhtilaflı Ödemeler Olmaz: Ödemeler otomatik hale getirilmesiyle birlikte Akıllı Sözleşmeler geç/ihtilaflı ödemeler sorununu ortadan kaldıracaktır. Blockchain teknolojisinde de olduğu gibi herhangi bir üçüncü tarafa gerek duyulmadan yapılan işlemleri en hızlı ve en güvenilir şekilde icra edecektir.

Eksik Teklifler ve Kupon Kodları Gibi Sorunlar Olmaz: Akıllı Sözleşmeler kullanılarak bu sorun da ortadan kaldırılacaktır. İndirim kodları ve komisyonlar yalnızca tanımlanan kullanıcılara tahsis edilecektir.

Düşük Kaliteli Eşleşmelerin Optimizasyonu: Akıllı Eşleşmeler sayesinde ortadan kaldırılan bu sorun,  makine öğrenimini kullanarak satıcılar için doğru öneriler oluşturulabilecektir. Bu sayede daha iyi ilişkiler kurulacak ve daha yüksek yatırım getirisi sağlanacaktır.

Kriptopara dünyasına yabancı olanlar ve ilk kez işlem gerçekleştirecekler için ise işlemler gayet basit.

  • Paritex Borsası'na kayıt
  • Paritex hesabınıza yatırım yapmak istediğiniz tutar kadar Türk Lirası yatırılır.
  • Geriye ISIKC/LIRA marketinden dilediğiniz miktarda yatırım yapmak kalır.
  • Son gelişmeleri takip etmek isterseniz Paritex Sosyal medya kanallarını takip Twitter, Telegram, Medium, Reddit

Bunun yanı sıra Işıklar Grubu'nun hayırseverlik ve toplumsal kalkınma faaliyetlerine katılan çok aktif bir kurumsal sosyal sorumluluk kolu da bulunuyor. Bu geleneğini yıllardır sürdüren şirket, öğrencilere burs vermek ve sağlık hizmetlerine ihtiyacı olanlara yardım etmek için şirketin fonlarını kullanan olan Turgut Işık Eğitim ve Sağlık Vakfı‘nı desteklemek için ISIKC token satışlarının toplam gelirini %1'ini bahsi geçen vakfa bağışlamayı taahhüt etti.

Haber Ara