Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Bakan Varank'tan CCC Sakız ve Şekerleme Fabrikası'na ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yıldız Holding'i ziyaret etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-01 00:13:32

Bakan Varank'tan CCC Sakız ve Şekerleme Fabrikası'na ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sakız ve şekerleme fabrikasını ziyareti sırasında Yıldız Holding'in marka hakkını saklı tutmak kaydıyla Godiva Japonya dahil 4 ülkede sadece lisans haklarını satışını, Türkiye'nin Godiva'nın üretim üssü oluşunu ve istihdamını değerlendirdi.

50 bini Türkiye'de olmak üzere 65 bin kişilik istihdama ulaşıldığını, bunda 7 bin mağazasıyla Şok Marketler'in önemli katkısı olduğunu, geçen sene 4 bini Şok Marketler'de bin kişinin de diğer işletmelerde çalışmaya başladığı belirtildi.

Yıldız Holding'den yapılan açıklamada, "Türkiye ekonomosine üretim, ihracat ve istihdamımızla katkı sağlayamaya her zaman devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Bakan Varank'ın "Ticari ağları sattınız diye birşey duydum. Uzakdoğudaki perakendeciler?" sorusuna, Yıldız Holding'den, "Ömür boyu lisans kullanım haklarını devrettik. Ama markanın ana hakları bizde, dünya hakları bizde. Ama 400 milyon dolar cirosu olan bir işi 1.3 milyar dolara sattık." cevabı verildi.

Varank'ın "Kaç kişi çalışıyor toplam Yıldız Holding'te?" sorusu ise "Yıldız Holding'de yaklaşık 65 bin kişi çalışıyor. Büyük bir istihdama sahibiz. Hem üretim şirketlerimiz hem perakende grubumuz hem de Ülker. 50 bine yakını Türkiye'de. Burada ana driver Şok oldu. O da 7 bin mağazaya ulaştı. Geçen sene Şok'a 4 bin kişi girdi. Bin kişi de diğer işletmelere girdi." şeklinde yanıtlandı.

Haber Ara