$

Dolar

45,4098

Euro

53,5661

£

Sterlin

61,9567

Frank

58,5102

Gram Altın

6.875,6200

Bitcoin

3.669.918

$

Dolar

45,4098

Euro

53,5661

£

Sterlin

61,9567

Frank

58,5102

Gram Altın

6.875,6200

Bitcoin

3.669.918

Ekonomi

'Bakan Kurum: 5 Milyon Dar Gelirliye Ev Sahibi Olma Fırsatı Geliyor'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmada deprem bölgesindeki konutların yüzde 70'inin tamamlandığını açıkladı. Kurum, '5 milyon dar gelirli vatandaşımızı ev sahibi yapmak için gece gündüz çalışıyoruz' dedi.

24.09.2025 - 23:30
mustafaceylan
'Bakan Kurum: 5 Milyon Dar Gelirliye Ev Sahibi Olma Fırsatı Geliyor'
Fotoğraf: Arşiv

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta düzenlenen Türkiye Yüzyılı Buluşmaları programında konuştu.

Kahramanmaraş'ın 6 Şubat depremlerinde ağır yaralar aldığını hatırlatan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 11 ili yeniden ayağa kaldırmak için seferber olduklarını söyledi.

“Deprem bölgesindeki konutların yüzde 70'ini tamamladık. Bu da her üç depremzede kardeşimizden ikisinin artık yuvasına kavuştuğunu gösteriyor” diyen Kurum, yıl sonuna kadar sadece Kahramanmaraş'ta 74 bin ev ve iş yerinin teslim edileceğini belirtti.

Türkiye'nin iki yılda 300 bin konutu tamamlayacak güç ve azme sahip tek ülke olduğunu vurgulayan Kurum, “Allah'ın izniyle 11 ilimizde 453 bin hak sahibi vatandaşımıza yuvalarını teslim edeceğiz” dedi.

Bakan Kurum ayrıca, sosyal konut projelerine hız kesmeden devam ettiklerini, bugüne kadar 1 milyon 704 bin sosyal konutla yaklaşık 5 milyon dar gelirli vatandaşa yuva kazandırdıklarını açıkladı.

Deprem bölgesine yönelik yeni bir sosyal konut kampanyasının da hazırlık aşamasında olduğunu belirten Kurum, “Cumhurbaşkanımız önümüzdeki ay projeyi açıklayacak. Özellikle gençlerimize ve en az üç çocuk sahibi ailelerimize önemli avantajlar sunacağız” diye konuştu.

(A.A)

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın