$

Dolar

46,8821

Euro

53,7380

£

Sterlin

62,9610

Frank

58,1375

Gram Altın

6.221,0200

Bitcoin

2.952.460

$

Dolar

46,8821

Euro

53,7380

£

Sterlin

62,9610

Frank

58,1375

Gram Altın

6.221,0200

Bitcoin

2.952.460

Ekonomi

Bakan Bilgin'den Migros açıklaması: Soruşturma başlattık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Migros çalışanlarının şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığını duyurdu.

19.02.2022 - 14:11
hursitakyil
Bakan Bilgin'den Migros açıklaması: Soruşturma başlattık
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Migros'ta ücret artışı talep eden depo işçilerinin işten çıkarılmasının ardından gelen şikâyetler üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti.

Bakan Bilgin, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak "Migros çalışanı işçilerin şikayetleri ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak soruşturma başlattık. Hiç bir işçimizin, emekçimizin mağdur edilmesine göz yummayacağız." ifadelerine yer verdi.

Ekran Resmi 2022-02-19 14.13.33

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca da, Migros işçilerinin yanında olduğuna dair bir video yayınladı. Korkmaz Karaca, Migros işçisi Gulabi Aksu'yu aradığını ve gerekli yardımları yaptığını belirtti. Korkmaz Karaca yıl kar ile kapatan süper market patronlarının işçilerinin yanında olması gerektiğini söyledi.

Migros'ta ne olmuştu

Migros'un Esenyurt'taki deposunda çalışan 400 işçi, 3 Şubat'ta açıklanan yüzde 8'lik zam nedeniyle iş bırakma eylemine başlamıştı. Şirket, eyleme katılan 257 işçiyi "iş hukukunu bozdukları" gerekçesiyle işten çıkarmıştı. Yüzde 8'lik zamma itiraz ettiği için işten çıkarılan Migros Esenyurt depo işçileri, dün iş insanı Tuncay Özilhan'ın evinin önüne giderek seslerini duyurmaya çalışmıştı. Birçoğu gözaltına alınmıştı.

 

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın