Bakan Bayraktar, Türkiye'nin doğal gaz erişimini açıkladı
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin doğal gaz erişimini açıkladı.

Oluşturma Tarihi: 2025-11-10 13:17:38

Güncelleme Tarihi: 2025-11-10 13:20:32

Türkiye'deki tüm illere doğal gaz verildiğini belirten Bayraktar, 2002 yılında sadece 5 il 57 yerleşim yerinde olan doğal gazı, 81 ilimizin tamamına, 950 yerleşim yerine ve 22 milyon aboneye ulaştırdıklarını vurguladı.

81 İLİN TAMAMINDA DOĞAL GAZ VAR

Bakan Bayraktar sosyal medya X hesabından yaptığı açıklamada, “2002 yılında sadece 5 il 57 yerleşim yerinde olan doğal gazı, bugün 81 ilimizin tamamına, 950 yerleşim yerine ve 22 milyon aboneye ulaştırdık” ifadelerine yer verdi.

SON BİR YILDA ABONE SAYISI 1 MİLYON ARTTI

Son bir yıl verilerini de açıklayan Bakan Bayraktar şöyle devam etti: “Son bir yılda 51 yerleşim yerine doğal gaz arzı sağladık ve Türkiye genelinde konut abonesi sayısı yaklaşık 1 milyon arttı. Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan'ın, “Doğal gaza erişimi olmayan yerleşim yeri kalmayacak.” diyerek koyduğu hedef doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz.”

Kaynak: Timeturk