Dolar

32,4765

Euro

34,7468

Altın

2.440,01

Bist

9.915,62

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? 2023 asgari ücret tahmini ne kadar?

Yeni yıl için az bir süre kala vatandaşlar 2023 asgari ücret zammını merak ediyorlar. Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak sorusu vatandaşın gündeminde yer alıyor. Ekonomik olarak sıkıntıda olan halk, 2023 asgari ücret tahminlerini araştırıyorlar. Peki 2023 asgari ücret zammı ne kadar olur? Asgari ücret tahminleri ne kadar? İşte asgari ücret zammı ile ilgili detaylar…

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-09-29 10:13:07

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? 2023 asgari ücret tahmini ne kadar?

Yeni yıl yaklaşıyorken vatandaşın gündeminde 2023 asgari ücret zammı konuşuluyor. Enflasyonun arttığı ve buna paralel olarak fiyatların artışta olduğu bu dönemde yeni yıl asgari ücret ne kadar olacak merak ediliyor. Vatandaşlar yeni yıla girerken 2023 asgari ücret ne kadar olur? sorusuna yanıt arıyor. Peki 2023 asgari ücret net ne kadar olur? Yeni yılda asgari ücret zammı tahminleri nedir? İşte 2023 yılında asgari ücret zammı ile ilgili önemli bilgiler…

Çalışan vatandaşlar yeni yıla girmeye 3 ay kala asgari ücret zammını konuşmaya başladılar. Asgari ücret geçtiğimiz Temmuz ayında yüzde 30 oranında büyük bir zam yapılarak 5 bin 500 TL olarak belirlenmişti. Yeni asgari ücret zammına dair ilk tahminler gelmeye başladı. Ayrıca 2023 asgari ücret zammı ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

2023-asgari-ucret-zammı 2023 asgari ücret ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılında yapılacak asgari ücret zammına dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuya ilişkin; "Küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmayı da sürdüreceğiz. Asgari ücret, memur ve emekli maaşına kadar tüm kısımların gelirlerini ciddi şekilde yılbaşından itibaren tekrar yükselterek enflasyonun refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız. 2023 asgari ücret kesin ne zaman belli olur?

Zaten şu ana kadar yapmış olduğumuz asgari ücret tespit rakamları noktasında son asgari ücret rakamını Aralık'ta yapacağız. Tekrar değerlendirme yapıp yeni adı inşallah yıl sonu itibariyle atacağız. 2023'e girerken çok daha farklı ve güçlü şekilde gireceğiz. Asgari ücreti yükseltirken getirdiği yükün tamamını işverenin üzerine bırakmadık. Onu da üzerimize aldık, üretimi korumuş olduk. Devlet olarak fedakarlıkta bulunarak tüm ücretlilerin asgari ücrete kadarki kısmından vergileri kaldırdık. İşçi memur ayrımı yapılmaksızın tüm çalışanlara vergi istisnası kaynaklı ilave geliri sağladık. İşçilerimizi enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında önlemek birinci önceliğimiz. Bu bir ara artış idi. 2023 yılında uygulanacak asgari ücret için asıl tespiti inşallah önümüzdeki Aralık'ta yapacağız." ifadelerini kullandı. Yeni asgari ücret zammı ne kadar?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 2023 asgari ücret zammı ile ilgili "Önümüzdeki aralıkta da emekçilerimizi sevindirecek haberler vereceğiz. Onları enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz. Bu bizim sözümüzdür." ifadelerini kullandı.

2023 asgari ücret beklentisi nedir?

Yeni yılda asgari ücrete yapılacak zam oranı tahminleri gelmeye başladı. Yeni yılda asgari ücret ne kadar olur? 2023 asgari ücret tahmini olarak; Temmuz ara zammının ardından 5500 TL'ye yükselen asgari ücrete yüzde 10 ila 20 arasında zam gelmesi durumunda yeni asgari ücretin 7 bin - 7 bin 500 lira seviyelerine ulaşması bekleniyor.

Sene sonu enflasyon oranının Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) beklentisi doğrultusunda gelmesi durumunda 2023 asgari ücretin 7 bin 500 TL civarında olması bekleniyor.

Haber Ara