Dolar

32,2722

Euro

34,6936

Altın

2.411,68

Bist

10.045,74

Asgari ücret ve emekli maaşına ara zam yapılacak mı?

Emeklilerin ve asgari ücret çalışanının gündeminde ara zam var. Peki ama asgari ücret ve emekli maaşına ara zam yapılacak mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ara zam oranını ve temmuz ayında ne kadar zam yapılacağı gibi soruların yanıtını verdi. İşte yanıtı...

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-19 12:54:39

Asgari ücret ve emekli maaşına ara zam yapılacak mı?

Asgari ücret ve emekli maaşına ara zam yapılacak mı? Pandemi döneminde yapılan zam sonrası dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle 2 yıl boyunca ara zam uygulandı. Her yıl enflasyon oranına uygun şekilde gerçekleştirilen zamlar, pandemi esnasında, temmuz ayında da yapıldı ve bu olaya ara zam dendi.

Asgari ücret ve emekli maaşına ara zam yapılacak mı?

Şimdilerde asgari ücret ile çalışanlar ve emekliler ara zam beklentisi içerisine girdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tarafına yönlendirilen ara zam sorularına, "Temmuzda ara zam yok başta nasıl karar aldıysa süreç öyle işleyecek. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz." yanıtını verdi.

Emekli maaşı düzenlemesinde son durum!

Asgari ücrete gelmesi beklenen zammın yanı sıra emekli maaşlarında da bir güncelleme yapılması bekleniyor. Vatandaşın sorusuna Işıkhan; "Birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşuyla protokollerimizi gerçekleştiriyoruz. Yavaş yavaş belirli bir noktaya geldik. Yakın zaman içerisinde bir lansman gerçekleştireceğiz. Somut bir şey olmadığı sürece paylaşmam çok etik olmaz diye düşünüyorum. Emeklilerimize ayrıcalık tanıyan onları destekleyecek psikolojik sosyal ve ekonomik anlamda refahını arttırmak için çalışacağız" yanıtını verdi.

Dolayısıyla yapılacak yeni bir düzenleme ve çalışmaya kadar emekli maaşlarında herhangi bir güncelleme yapılmayacak.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarına göre yeni bir düzenleme, güncelleme ve artış söz konusu olmadığı için maaşlarda da bir değişiklik söz konusu değil. Son duruma göre en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak verilmeye devam edecek.

Haber Ara