Dolar

32,3646

Euro

34,9562

Altın

2.325,40

Bist

9.079,97

Artı Yatırım Holding borsadan neden atıldı? Artı yatırım hisse alanlar parasını alabilecek mi?

Artı Yatırım Holding borsadan neden atıldı? Borsa İstanbul'da faaliyet gösteren ve binlerce kişinin hisse alarak yatırım yaptığı Artı Yatırım Holding borsadan atıldı. Haberi alan yatırımcılar şok geçirdi. Binlerce liralık hisse alan vatandaşlar hissel parasının geri alıp alamayacağını sorgulamaya başladı. Peki Artı yatırım Holding hisse alanlar parasını alabilecek mi? ARTI yatırım BİST'ten neden kovuldu? Artı Yatırım Holding hissesi özsermayesinin eksiye düşmesi nedeniyle Borsa İstanbul'dan çıkarıldı. Artı hissedarlarının durumu ne olacak? Yatırımcıların elindeki hisseler ne olacak?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-02 22:09:51

Artı Yatırım Holding borsadan neden atıldı? Artı yatırım hisse alanlar parasını alabilecek mi?

Artı Yatırım Holding borsadan neden atıldı? Borsa İstanbul'da faaliyet gösteren ve binlerce kişinin hisse alarak yatırım yaptığı Artı Yatırım Holding borsadan atıldı. Haberi alan yatırımcılar şok geçirdi. Binlerce liralık hisse alan vatandaşlar hissel parasının geri alıp alamayacağını sorgulamaya başladı. Peki Artı yatırım Holding hisse alanlar parasını alabilecek mi? ARTI yatırım BİST'ten neden kovuldu? Artı Yatırım Holding hissesi özsermayesinin eksiye düşmesi nedeniyle Borsa İstanbul'dan çıkarıldı. 

Artı Yatırım Holding borsadan neden atıldı?

Yakın izleme pazarında işlem gören Artı Yatırım Holding hissesi özsermayesinin eksiye düşmesi ve faaliyetlerini devam ettiremeyecek seviyede finansal durumunun bozulmasından dolayı Borsa İstanbul kotundan çıkarılmasına kararı verildi.

Artı yatırım hisse alanlar parasını alabilecek mi?

 

Şirketin hissesi geçtiğimiz Cuma günü 6.05 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Şirketin yüzde 98.99'unun halka açık olmasından dolayı yatırımcıların ellerindeki hisselerin ne olacağı ise henüz netlik kazanmadı. Piyasada 9.899.999 adet hisse bulunuyor. Yaklaşık 60 milyon liranın ne olacağına ilişkin bir gelişme bulunmuyor.

Şirket Borsa Kotundan çıkınca, artık SPK denetimi de söz konusu olmayacaktır. Fakat isteyen ortağın hisse senedini satmama hakkı vardır. Bu durumda Türk Ticaret Kanunu hükümleri kapsamında şirketteki ortaklık payını (ne kadar küçük olur ise olsun) devam ettirir.

Borsa İstanbul yeni karar aldı

Artı Yatırım Holding'in Borsa İstanbul macerası sona erdi. 2020 yılında kuruşlu seviyelerde işlem görürken geçtiğimiz Kasım ayında birden bire 17 liraya kadar yükselen, sermayesi 10 milyon lirayken özsermayesi -1.5 milyona gerileyen, yüzde 98.99'u halka açık olan şirkete ilişkin Borsa İstanbul yeni karar aldı.

BİST tarafından alınan karara göre, şirketin özsermayesinin eksiye düşmesi ve faaliyetlerini devam ettiremeyecek kadar finansal darboğaza girmesinden dolayı kottan çıkarıldı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklama şöyle:

Payları Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gören Artı Yatırım Holding A.Ş.'nin özsermayesinin negatif olması nedeniyle Kotasyon Yönergesinin 23/1-f maddesi ve faaliyetlerini devam ettiremeyecek seviyede finansal durumunun bozulmuş olması nedeniyle Kotasyon Yönergesinin 23/1-d maddesi kapsamında Borsa kotundan çıkarılmasına karar verilmiştir.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara