Dolar

32,4593

Euro

34,7431

Altın

2.423,26

Bist

10.082,77

Altın herkesi ters köşe yaptı! son 10 yılda çok değişti

Yeni tip koronavirüsün yarattığı belirsizlik nedeniyle güvenli limanlara olan talebin artması ile altın fiyatlarının son 10 yılın en karlı yılına girmeye hazırlandığı iddia edildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-25 22:09:04

Altın herkesi ters köşe yaptı! son 10 yılda çok değişti

Altının fiyatlarına ne olacak? Altın yükselecek mi? Altın fiyatları artacak mı? Altın fiyatlarının düşüp düşmeyeceği sorularının cevapları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Altın fiyatları konusunda çarpıcı bir iddia geldi. Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yarattığı belirsizlik nedeniyle güvenli liman taleplerinin artmasıyla altın fiyatlarının son 10 yılın en karlı yılına girmeye hazırlandığı iddia edildi. Son dönemde dikey bir trend gösteren altın, yine de 2020'nin başından bu yana yüzde 24 arttı.

ABD Merkez Bankası (Fed) kararının ardından tartışılan mali teşvik paketi altın fiyatlarının yolunu bulmasına yardımcı oluyor. Bu süreçte koronavirüs kaynaklı belirsizlikler ve finansal teşvikler konusunda net bir karar verilememesi risk iştahını azaltıyor. Mynet'in haberine göre; Tüm olumsuzluklara rağmen altının son 10 yılın en karlı yılına gireceği iddia edildi.

Bu yıl yüzde 24 artan fiyat düşüşüyle kapasite yeni yıla da karlı girecek.

Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy, geçtiğimiz hafta yapılan FED toplantısına değinerek, toplantı sonucunda dolar endeksinin 90'ın altında kalması nedeniyle altının ons fiyatının 1.880 dolara düşmesinin nedenini açıkladı. İngiltere'de açıklanan yeni tür koronavirüse değinen Özsoy salgının olumsuz etkilerini gözlemlediklerini ifade ederek, "Gördüğümüz durum, ons altının 1.880 dolar seviyesinden hızlı bir yükseliş ile 1.890'lı seviyeleri test etmesi ve ardından 1.900 doları geçmesi oldu. Aynı anda dolar endeksinin yeniden 90 üzerine toparlaması ile yeni haftaya başlarken saatlik analizde ons altın ve dolar endeksi arasında pozitif bir korelasyon ortaya çıktığını görüyoruz." dedi.

Haber Ara