$

Dolar

46,4570

Euro

53,5069

£

Sterlin

61,8389

Frank

58,1665

Gram Altın

6.452,3200

Bitcoin

2.984.683

$

Dolar

46,4570

Euro

53,5069

£

Sterlin

61,8389

Frank

58,1665

Gram Altın

6.452,3200

Bitcoin

2.984.683

Ekonomi

Aile Bakanlığı'ndan yangın illerine milyonluk destek

Bursa, Eskişehir ve Karabük'teki yangınlardan etkilenen vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 10 milyon lira kaynak aktarımı yapıldı, 11 ilde 2 binden fazla kişiye psikososyal destek verildi.

29.07.2025 - 09:53
necaticeylan
Aile Bakanlığı'ndan yangın illerine milyonluk destek
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa, Eskişehir ve Karabük'te meydana gelen yangınlardan etkilenen vatandaşların acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla toplam 10 milyon lira kaynak aktarıldığını bildirdi.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, yangınlardan zarar gören hanelerin desteklenmesi amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kaynak sağladıklarını ifade etti.

Bakan Göktaş, destek miktarına ilişkin, “Bursa'ya 5 milyon lira, Eskişehir'e 2 milyon lira, Karabük'e 3 milyon lira olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza toplam 10 milyon lira kaynak aktardık. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza yönelik destek ve yardımlarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Göktaş, orman yangınlarının yaşandığı illerde çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre takip edildiğini belirtti.

Afyonkarahisar, Antalya, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Kahramanmaraş, Karabük, Mersin, Sakarya ve Uşak'ta yaşanan orman yangınları sonrası sahada psikososyal destek ekiplerinin aktif görev aldığını vurgulayan Göktaş, şu bilgileri paylaştı:

“Son 1 hafta içerisinde 11 ilimizde yaşanan orman yangınlarında 220 personelimiz ile 2 bin 112 vatandaşımıza psikososyal destek sağladık. Bakanlık olarak bu zorlu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Bakanlık, afet bölgelerinde vatandaşların yalnız bırakılmadığını belirterek, maddi ve manevi her türlü desteğin devam edeceğini bildirdi.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın