Dolar

32,1979

Euro

35,0871

Altın

2.432,77

Bist

10.556,80

ABD Temsilciler Meclisi, Huawei yasağını onayladı

ABD Temsilciler Meclisi, hükümetin Çin teknoloji firması Huawei ve 'ülkenin ulusal güvenliğini tehlikeye atacak diğer firmaların' ürünlerinin satın almasını engelleyen yasa tasarısını oy birliği ile kabul etti. Yasa tasarısının bu hafta oylanmak üzere Senato'ya gitmesi bekleniyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-17 12:44:57

ABD Temsilciler Meclisi, Huawei yasağını onayladı

ABD Temsilciler Meclisi, hükümetin  Çin teknoloji firması Huawei ve 'ülkenin ulusal güvenliğini tehlikeye atacak diğer firmaların' ürünlerinin satın almasını engelleyen yasa tasarısını oy birliği ile kabul etti. Yasa tasarısının bu hafta oylanmak üzere Senato'ya gitmesi bekleniyor. 

ABD Temsilciler Meclisi'nin Huawei ürünlerinin alınmasını engelleyen tasarısı ayrıca ABD'li küçük telekomünikasyon sağlayıcılarına 1 milyar dolar tahsis edilerek “şüpheli iletişim araçlarını” kullanımdan kaldırılmasını öngörüyor.

Tasarının ardından yapılan açıklamada, “ABD'nin kablosuz geleceği için ağlarımızı yabancı müdahalesinden korumak son derece önemli. Huawei gibi firmalar ABD'nin ticari ve güvenlik çıkarlarına büyük bir tehdit oluşturuyor çünkü iletişim sağlayıcılarımız bu firmaların cihazlarını kullanarak operasyonlarına devam ediyorlar” denildi.

Çinli teknoloji firması Huawei, Mayıs ayında 'ulusal güvenlik tehditi' gerekçesiyle ABD tarafından kara listeye alınmıştı.

Çin menşeli Huawei, 2012 yılı itibarıyla, Ericsson'u geçerek dünyanın en büyük ağ ve telekomünikasyon cihazı üreticisi konumuna geldi.

Haber Ara