Dolar

32,3584

Euro

34,6584

Altın

2.394,13

Bist

10.156,73

YÖLDİL soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? 2024-YÖKDİL cevap anahtarı indirme ve görüntüleme

2024-YÖKDİL/1 bugün saat 10.15 itibariyle başlayacak. Yabancı dil puanı almak isteyen adayların katılımıyla yapılacak sınav sonrası ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 2024 YÖKDİL soruları ve cevap anahtarı kitapçıkları PDF olarak yayınlanacak. 80 soru için 180 dakikalık cevaplama süresinin verileceği YÖKDİL sınavı değerlendirmeleri tamamlandıktan sonra sınav sonuçları katılımcıların erişime açılacak. Peki, YÖKDİL soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayımlanacak? YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak İşte detaylar...

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-25 10:06:27

YÖLDİL soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak? 2024-YÖKDİL cevap anahtarı indirme ve görüntüleme

2024-YÖKDİL/1 bugün saat 10.15 itibariyle başlayacak. Yabancı dil puanı almak isteyen adayların katılımıyla yapılacak sınav sonrası ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 2024 YÖKDİL soruları ve cevap anahtarı kitapçıkları PDF olarak yayınlanacak. 80 soru için 180 dakikalık cevaplama süresinin verileceği YÖKDİL sınavı değerlendirmeleri tamamlandıktan sonra sınav sonuçları katılımcıların erişime açılacak. Peki, YÖKDİL soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayımlanacak? YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

YÖLDİL soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak?

25 Şubat 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı sonrası temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarları erişime açılacak. Soru ve cevaplar www.osym.gov.tr internet adresinden erişime açılacak.

Sınav tamamlandıktan sonrası aynı gün YÖKDİL soru ve cevap anahtarı kitapçıklarının yayımlanması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL değerlendirmesi nasıl olacak?

Cevap kâğıtları, ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır.

Haber Ara