Dolar

32,3861

Euro

34,7683

Altın

2.395,10

Bist

10.208,65

Yeni eğitim öğretim dönemine aşamalı ve seyreltilmiş sistemle başlangıç yapılacak

Bilim kurulunun 3 saat süren toplantısının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların aşamalı ve seyreltilmiş şekilde açılacağını belirtti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-14 12:12:44

Yeni eğitim öğretim dönemine aşamalı ve seyreltilmiş sistemle başlangıç yapılacak

Okullar Hangi Tarihte Açılıyor?

Bakan Selçuk Bilim Kurulu toplantısının ardından şu açıklamalar da bulundu;

“Öncelikle okullarımızı 31 Ağustos'ta uzaktan eğitim ile açıyoruz. 21 Eylül'de bilim kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitime seyreltilmiş şekilde başlıyoruz.”

Okullarda Salgına Karşı Güvenlik Nasıl Olacak?

Bakan Selçuk okulların açılacağı tarihleri açıklamasının ardından , veliler için de okulların titizliği ve öğrencilerin bu duruma nasıl ayak uydurabileceği hakkında ebeveynlere şunları söyledi;

“Değerli veliler, okullarımızı açtığımızda öğrencilerimize, öğretmenlerimize, destek personellerimize ve servis sürücülerine varana kadar herkesin sağlık durumu HES kodlarıyla takip altında olacak. Okulların ilk haftasında özel bir uyum programı ortaya koyacağız.”

“Okullarımıza mali destek vermek ve diğer teknik destekleri sağlamak için de gereken planlamaları yaptık. Her ilimizi kendi durumunu dikkate alarak tek tek ele alıp inceliyoruz. Ayrıca 21 Eylül'de hangi yaş gruplarının öncelikle okula başlayacağını bilim kurulunun tavsiyeleriyle belirleyeceğiz.”

Seyreltilmiş Eğitim Sistemi Nasıl Olacak?

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada seyreltilmiş eğitimden de şu şekilde bahsetti;

“Seyreltme derken, derslerin ve konuların seyreltilmesi, belirli konuların belirli noktalarının özellikle ve öncelikle yüz yüze verilmesinden bahsediyoruz. Açık ise uzaktan eğitim ve EBA televizyonları ile kapatılacak.”

Özel okullar için de açıklama yapan Bakan Selçuk, dileyen özel okulların 17 Ağustos itibari ile uzaktan eğitim araçlarıyla, eğitim eğitim faaliyetlerine başlayabileceklerini söyledi.

Haber Ara