$

Dolar

46,6791

Euro

53,1227

£

Sterlin

61,8251

Frank

57,5398

Gram Altın

6.033,0100

Bitcoin

2.740.085

$

Dolar

46,6791

Euro

53,1227

£

Sterlin

61,8251

Frank

57,5398

Gram Altın

6.033,0100

Bitcoin

2.740.085

Eğitim

Türk Eğitim Sen'den 'Rehberlik' çağrısı

'Rehberlik öğretmenlerimizin, izin ve tatil dönemlerinde görevlendirilmeleri isteğe bağlı olmalı ve görevlendirilenlere ek ders ücretleri yüzde 100 artırılmış şekilde ödenmelidir'

19.04.2020 - 14:41
cevatkislali
Türk Eğitim Sen'den 'Rehberlik' çağrısı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, rehberlik öğretmenlerine ilişkin düzenleme konusunda, "Rehberlik öğretmenlerimizin, izin ve tatil dönemlerinde görevlendirilmeleri isteğe bağlı olmalı ve görevlendirilenlere ek ders ücretleri yüzde 100 artırımlı ödenmelidir." dedi.

Geylan, yaptığı yazılı açıklamada TBMM'de kabul edilen kanun değişikliğinde, rehberlik öğretmenlerinin, tercih danışmanlığı, alan ve ders seçimi, öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalarda ihtiyaç duyulması halinde izin ve tatil dönemlerinde de görevlendirilebileceğine ilişkin hüküm bulunduğunu hatırlattı.

Kanuna göre değerlendirme

Kanunda, rehberlik öğretmenlerinin izinlerinin bir aydan az olamacağı yönünde de bir madde bulunduğuna işaret eden Geylan, şunları kaydetti:

"Rehberlik öğretmenlerimizi, diğer meslektaşlarından ayırarak değerlendirmek kabul edilemez. Tabii ki tüm öğretmenlerimiz sorumluluklarının farkındadır ve her daim gereğini yapmaktadırlar. Ancak angarya ve zorlama kabul edilemez. Sendika olarak daha önceki dönemlerde de önerdiğimiz gibi rehberlik öğretmenlerimizin, izin ve tatil dönemlerinde görevlendirilmeleri isteğe bağlı olmalı ve görevlendirilenlere ek ders ücretleri yüzde 100 artırımlı ödenmelidir."

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın