Dolar

32,1931

Euro

35,0092

Altın

2.521,50

Bist

10.739,57

TEV, gücünü öğrencilere sevk etti

Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından Türkiye'nin yetişmiş insan gücü kaynağını zenginleştirmek amacıyla verilen yüksek lisans ve üst ihtisas yurt dışı eğitim bursundan bu yıl 75 öğrenci yararlanmaya hak kazandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-06 11:01:41

TEV, gücünü öğrencilere sevk etti

TEV'den yapılan açıklamaya göre, TEV YouTube kanalından online gerçekleştirilen basın toplantısında kamuoyu ile tanıştırılan gençler, dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim ve araştırma faaliyetlerine devam edecekler.

53 YILDIR DESTEĞE DEVAM EDİYOR

Vakıf, 53 yıldır başarılı ve maddi imkanı kısıtlı gençlere burs desteği sağlamaya devam ediyor.1969'dan bu yana her yıl verilen yüksek lisans ve üst ihtisas yurt dışı burslarını almaya hak kazanan gençleri kamuoyuyla buluşturuyor. Pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen basın toplantısına TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, öğrencilere başarılar dilediği mesajı ile katılırken, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ,TEV Genel Müdürü Yıldız Günay ve bursa katkı sunan ülke temsilcileri burs çalışmaları hakkında bilgi vererek duydukları mutluluklarını öğrencilerle paylaştı.

ZOR DÖNEMDEN GEÇMEMİZE RAĞMEN...

Etkinlikte yazılı mesajı paylaşılan TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Gerek dünya gerekse Türkiye koronavirüs nedeniyle çok zor günlerden geçiyor. Sosyal mesafe kuralları sebebiyle fiziki olarak birlikte olamadığımız bugün yeni dönem yurt dışı bursiyerlerimizin ailemize katılmasının heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Müsterihim ki, gönlü yurt sevgisi ile dolu 75 yurt dışı bursiyerimiz bu ailenin bir parçası olarak bizlere nice gururlar yaşatacak, yurda dönüp ülkemiz için değerli katkılar yaratacaklardır. Yurt dışı burslarımızın mevcudiyetinde büyük katkısı olan yurt dışı ülke ve kurumlarımıza, onların kıymetli temsilcileri nezdinde ülkemizin aydınlık geleceğine katkılarından dolayı şükran duygularımı iletmek istiyorum. Dostluğunuz bizim için çok değerli.Bu yolda en büyük gücümüz olan kıymetli bağışçılarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarım."

ÖĞRENCİLERE ANLAMLI KATKI

Eğitimde fırsat eşitliğine inan TEV'in geleceğin emanet edileceği gençlerin, geleceğine odaklandığına dikkati çeken TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ise, şunları kaydetti:

"Avrupa ülkeleri, ABD ve Uzakdoğu'nun önemli eğitim kurumlarıyla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden memnuniyet verici sonuçlar aldık. Hep birlikte bursiyer seçimleri için titiz bir çalışma yürüttük. Bu yıl pandemi sebebiyle mülakatları zoom üzerinden online yapma imkanımız oldu. Yaklaşık 552 aday 8 ayrı günde ve 8 ayrı oturumda mülakata alındılar. Önceden aldığımız tedbirlerle bu aşamaları işbirliği yaptığımız kurumlarla sorunsuz tamamlamaktan çok mutlu olduk. Bu zamana kadar 1978 öğrenciye yurt dışı burs verdik, halen 131 gencimiz eğitimlerine yurt dışında devam ediyor. 2020 - 2021 eğitim dönemine yurt dışında başlayacak 75 gencimizin de aynı başarıyı göstererek ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerinden hiç şüphemiz yok."

Yırcalı, bu yıl burs almaya hak kazanan gençlerin, 37 farklı ilden ve Türkiye'nin 15 farklı üniversitesinden geldiğini belirterek,  "Bu TEV'in Türkiye'nin vakfı olduğunun en güzel göstergesidir. TEV Ailesi olarak şu ana kadar vakfımızla iş birliği yaparak burs olanaklarımıza katkıda bulunan ülkelere, değerli bağışçılarımıza, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimizi sunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

TEV'in yurt dışı burslarına olan ilginin her geçen yıl artmasından dolayı duydukları mutluluğu dile getiren TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, bu yıl pandemi dolayısyla yurt dışı burslarına başvuru sürecinin online olarak gerçekleştirdiklerini kaydetti.

DÖRT MİLYON DOLAR ÜZERİNDE FON

TEV yurt dışı bursunu almaya hak kazanan 75 öğrenci; mühendislik-teknik, sosyal bilimler, ekonomi-işletme ve tıp alanındaki eğitimlerine, Almanya, Fransa, Singapur, İtalya, İspanya, Danimarka devam edecek.Vakıf yurt dışı burslarını verirken bu ülkelerin hükümetleri veya çeşitli resmi kurumları ile müşterek çalışıyor. Bu zamana kadar dokuz ülke ile iş birliği yapan TEV, başarılı gençlere burs imkanı sağlayan ve en büyük bütçeyi ayıran tek sivil toplum kuruluşu olma özelliğini taşıyor. TEV, yurt dışı bursu için her yıl yaklaşık bir milyon doların üstünde (Bu yıl 1 milyon 225, 392 bin dolar) burs fonu ayırırken iş birliği yapılan kurumlar ile birlikte bu tutar dört milyon doları aşıyor.

 

Haber Ara