Dolar

32,2779

Euro

34,6170

Altın

2.412,64

Bist

10.045,74

Milli Eğitim Bakanlığının ''Türkiye Yüzyılı'nın Yüz Akı 100 Eseri'' albümü yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye'nin birikim ve kazanımlarını hatırlatmak ve inançla başarıya ulaşan öykülerin hafızada canlı tutulması amaçlanıyor.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-10 11:02:20

Milli Eğitim Bakanlığının ''Türkiye Yüzyılı'nın Yüz Akı 100 Eseri'' albümü yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye'nin birikim ve kazanımlarını hatırlatmak ve inançla başarıya ulaşan öykülerin hafızada canlı tutulması amaçlanıyor. Bu kapsamda, dünya çapında yankı uyandıran çalışmaların görünürlüğünü artırmak, çocuklara ilham vermek ve onları cesaretlendirmek amacıyla "Türkiye Yüzyılı'nın Yüz Akı 100 Eseri" albümü hazırlandı.

Albüm, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından geliştirilen Milli Eğitim Bakanlığı Yüzüncü Yıl Galerisi'nde "http://meb.ai/qIdcvk" adresinde yayımlandı.

Albümde, Türkiye'nin başarılarını temsil eden TOGG, Milli Muharip Uçağı, TCG Anadolu Gemisi, İstanbul Havalimanı, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali, insansız hava aracı, milli tank, millet bahçeleri projesi, şehir hastaneleri gibi büyük ve özgün projeler yer alıyor.

Albümü ziyaret eden öğrenciler, eserlere ait fotoğrafları, tanıtım metinlerini ve videoları inceleyebilecek; ayrıca her bir esere yönelik duygu ve düşüncelerini dijital sistem üzerinden paylaşabilecekler.

Albüm, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in şu sözleriyle sunuldu: "Ülkemizin farklı sektörlerinden ve coğrafyalarından iyi uygulama örneklerinin yer aldığı bu çalışmanın amacı, öğretmenlerimize ilham vermek, öğrencilerimize yeni fikirler kazandırmak ve iyi uygulama örneklerini artırmaktır. Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye, milli teknolojiden savunma sanayisine ve otomotive kadar her alanda elde edilen başarılar gurur vericidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde hayata geçirilen övünç kaynağı bu projelere emek veren ve katkılarını esirgemeyen herkese şükranlarımı sunuyorum."

Haber Ara