Dolar

32,3931

Euro

34,7486

Altın

2.405,88

Bist

10.190,76

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin noktayı koydu: Devamsızlığa af yok

Son yılların en kapsamlı müfredat değişikliğiyle ilgili çalışmalar tamamlandı ve yeni müfredatın Şubat ayı sonunda yapılacak bir lansmanla kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-29 09:05:45

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin noktayı koydu: Devamsızlığa af yok

Son yılların en kapsamlı müfredat değişikliğiyle ilgili çalışmalar tamamlandı ve yeni müfredatın Şubat ayı sonunda yapılacak bir lansmanla kamuoyuna duyurulacağı belirtildi. İstanbul'da gazetelerin eğitim editörleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Müfredat değişikliği ile ilgili bütün çalışmalarımız bitti fakat hem genel müdürlüklerin hem de Talim ve Terbiye Kurulu'nun inceleme süreci devam ediyor. Söz konusu bu çalışmalar da tamamlandığında Şubat'ın sonuna doğru yaptığımız müfredat değişikliğini kamuoyuyla paylaşırız" dedi. Bakan Tekin, okullardaki devam zorunluluğuyla ilgili olarak da "Devamsızlık konusunda çok ısrarcıyız. Daha önceki uygulamalarda olduğu gibi af ya da benzeri bir şey gündemimize gelmeyecek" diye konuştu.

Bakan Tekin, müfredatta yapılacak kapsamlı değişiklik nedeniyle, sadece her kademenin başlangıç sınıfında ve 2024-2025 eğitim öğretiminde başlayacaklarını ifade etti. Yani okul öncesi, 1, 5 ve 9'uncu sınıflarda değişikliklerin başlayacağını belirtti. Ders saatleriyle ilgili bir değişiklik olmayacağını vurgulayan Bakan, öğretmenlerin norm kadro fazlası olmayacağını ve ders saatlerinin sadeleştirilmesi gündeminde olduğunu açıkladı. Devamsızlıkla ilgili göstergelerin düştüğünü ifade eden Bakan Tekin, ortak sınavların değerlendirilmesinin önemine vurgu yaparak, tematik liselerin açılmasının devam edeceğini ve bölgesel ihtiyaçlara uygun okulların açılmasının destekleneceğini belirtti. Ayrıca, deprem bölgesindeki eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgiler de paylaşıldı.

Haber Ara