Dolar

32,3608

Euro

34,7080

Altın

2.391,10

Bist

10.156,30

Medeniyet Üniversitesi: İsrail’in Bilime ve Akademiye Saldırıları Devam Ediyor

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, geçtiğimiz gün İsrail ordusu tarafından evi bombalanarak şehit edilen Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sufyan TAYEH’in vefatına ilişkin açıklamada bulundu

5 Ay Önce Güncellendi

2023-12-05 12:55:01

Medeniyet Üniversitesi: İsrail’in Bilime ve Akademiye Saldırıları Devam Ediyor

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin sosyal medyadan paylaştığı açıklaması şöyle:

7 Ekim tarihinden itibaren Filistin ve Gazze'deki sivil kişi ve kuruluşları, hastane ve eğitim kurumlarını, eğitimcileri, akademisyenleri, bilim insanlarını doğrudan hedef alan ve bu terör saldırılarını devam ettiren İsrail bu sefer de Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sufyan TAYEH'i bizzat evini hedef alarak şehit etti.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak, eğitim iş birliği yaptığımız ve her yaz aylarında 30 Tıp Fakültesi öğrencisini kliniklerimizde elective stajı yapmak için misafir ettiğimiz Gazze İslam Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Sufyan TAYEH'in İsrail tarafından yapılan saldırılarda ailesiyle birlikte hayatını kaybettiğini öğrendik.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak, dünyanın gözü önünde terör saldırılarını devam ettiren İsrail'i kınıyor; üniversitelere ve bilim insanlarına yönelik saldırılar nedeniyle akademik camiaya başsağlığı diliyoruz.

GAgI2ToXcAAPpAD

Haber Ara