Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

MEB'in düzenlediği ortak sınavın soru ve cevapları yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 26-27 Mart'ta yapılan ülke geneli ortak sınavların soru ve cevapları yayımlandı.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-29 10:43:10

MEB'in düzenlediği ortak sınavın soru ve cevapları yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, ülke genelindeki ortak yazılı sınavlar sorunsuz bir şekilde tamamlandı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönem birinci yazılı sınavları, 6. sınıf Türkçe ve 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart'ta; 6. sınıf ve 9. sınıf matematik dersleri için ise 27 Mart'ta ülke genelinde ortak yazılı şekilde gerçekleştirildi. Bu sınavlarda ilk kez açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanıldı.

Öğrencilerin gelişimini izlemek, müfredatın işlenişinde bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla yapılan ülke geneli ortak sınavlarda, öğrencilerin cevapları kendi cümleleriyle yazıldı. Sınavların değerlendirme işlemleri 6. sınıf Türkçe dersi için bağımsız iki puanlayıcı tarafından, diğer dersler için ise okul müdürlüklerinin belirlediği yöntemlerle yapılacak.

Sınav sonuçlarına nasıl erişileceği konusunda ise Türkçe dersi 6. sınıf ortak yazılı sınav sonuçları "ortakyazilisinav.meb.gov.tr" adresinde okul müdürlüklerinin erişimine açılacak ve alan öğretmenleri tarafından e-Okul sistemine işlenecek. Diğer derslerin sınav sonuçları ise ilgili dersin öğretmenleri tarafından e-Okul sistemine işlenecek ve öğrencilere bildirilecek.

Haber Ara